Redaktionens spelarbetyg: Röda Stjärnan – AC Milan

Efter att ha spelat 2-2 borta mot Röda stjärnan så kommer nedan redaktionens spelarbetyg:

Donnarumma 6 Trots två insläppta mål så gör Donnarumma som vanligt en gedigen insats, gör några bra räddningar i matchen och agerar säkert och med pondus.

Kalulu 7 MOTM Gör en väldigt bra match defensivt samtidigt som han även bidrar offensivt, en av hans löpningar gör att Röda Stjärnan får avsluta matchen med en man mindre. Frågan är om Kalulu är lika bra som högerback som mittback? Ruggig talang Milan sitter på.

Tomori 6 Blir bara bättre och bättre. Snabb och följsam i försvarsspelet och bra med fötterna också. Tycker att han förtjänar startplatsen just nu även när alla mittbackar är skadefria.

Romagnoli 5.5 Orskar straffen som leder till 1-1 för Röda Stjärnan. Är godkänd idag och inte mer. Kan kräva mycket mer av en lagkapten i dagens Milan. Hoppas Romagnoli är på topp i derbyt för där kommer det krävas att Romagnoli visar varför han har bindeln.

Theo 6.5 Lite slarvig och nonchalant i första halvlek där man inte känner igen Theo. Kommer ut till andra halvlek som den Theo vi känner igen, skapar en del farliga lägen innan han ligger bakom straffen som han själv tar och gör enkelt 2-1 på. Blir utbytt för att sparas till derbyt.

Bennacer 5 Utgår skadad med en befarad skada på baksida lår. Innan Bennacer utgår skadad så ser man att skadorna har satt käppar i hans spel, är fumlig med bollen några gånger och tappar boll väldigt enkelt. Hoppas Bennacer blir kvitt sina skador för vi vet vilka kunskaper han besitter som fotbollsspelare.

Meite 5 Uselt försvarsspel vid Röda Stjärnans 2-2 mål på hörnan. Där måste man kunna agera mycket bättre. Ett mentalt jobbigt mål att släppa in då Röda Stjärnan nu fortfarande har möjligheten att ställa till det för oss.

Castillejo 5.5 Ligger bakom Milans 1-0 mål och är ganska pigg idag och skapar en del oreda för Röda Stjärnan idag. Hade fått en 6 i betyg om han inte dribblat strax utanför eget straffområde i slutminuterna och tappar boll som leder till hörna och kvittering för Röda Stjärnan. Kanske ska ha frispark men ändå.

Rebic 6 Är under sina 45 minuter på plan aktiv och alltid ett hot framåt. Hoppas att det bara vara en åtgärd inför derbyt att Rebic byttes ut och inte någon skada, för Rebic kommer behövas på Söndag med sitt riv och slit.

Krunic 6.5 Gör enligt mig sin bästa match i Milantröjan, spelar högre upp i plan och det är mer Krunics rätta position och detta centralt. Är stabil idag och bidrar med egenskaper vi inte har sett hittils. Har en bra framspelning till Rebic som blir fri med målvakten men skjuter över.

Mandzukic 4.5 Gör ytterligare en svag insats, syns inte alls under matchen och det måste man kräva av Mandzukic mot motstånd som Röda Stjärnan, till hans försvar så har Mandzukic inte spelat fotboll på länge och känns väldigt tung och klumpig i många situationer. Ytterligare ett offer för nummer nio?

Avbytare & Tränare

Tonali 6.5 Ersätter en skadad Bennacer i minut 39. Tonali kommer in och sliter som vanligt, han visar ett stort hjärta då han verkligen springer som ett djur. Ligger bakom straffen som Theo blir fälld för. Vinner mycket boll i mitten idag.

Leao 4.5 Gör inte mycket väsen av sig alls, är otroligt nonchanlant i sitt spel och skapar ingenting framåt överhuvudtaget under hela andra halvlek. Den formen Leao hade under tiden Zlatan var skadad är som bortblåst. Skärpning.

Dalot För lite speltid för att betygsättas

Hakan För lite speltid för att betygsättas

Pioli 5 Derby på Söndag och tankarna var väl där helt förståeligt, gör det han ska med byten medtanke på det som komma skall. Men att ha ledningen med 2-1 borta mot Röda Stjärnan och dessutom spela med en man mer sista tio minuterna och tappa ledningen är inte ok. Visst Pioli kan inte belastas för att Meite försvarar otroligt dåligt, men Pioli kan klandras för att Milan tappade fokus när vi var en man mer. Man agerade klunpigt många ggr och det straffade sig idag.