Pioli: “Vi måste spela kring vad vi är bra på”

Om två timmar är det dags för andra mötet med Röda Stjärnan. En match som slutade 2-2 i första mötet och Milan har en tå inne i nästa omgång.

— Det har hittils varit en svår resa i Europa League. Som vanligt så stöter man på lite problem här och där men vi har lyckats att komma förbi alla hinder. Imorgon har vi ett litet övertag men bara för det så kan vi inte ställa ut skorna.

— Vi har spelarmaterialet både till kvalité och antal för att spela i Europa så vi kommer ta det här på största allvar och vill gå vidare. Det kommer vara tufft men det är på vår egen bakgård imorgon (läs ikväll).

Om senaste formen.

— Det finns en mognad i den här gruppen spelare trots att den är så pass ung. Det är det som gjort att vi vunnit så mycket matcher tidigare. Givetvis var vi enormt besvikna i söndags men det fanns en vilja där. I slutet av första och början av andra halvlek spelade vi faktiskt bra.

— Det är inte ett misslyckande att förlora en match mot Inter. Ett misslyckande är att lägga sig ner platt efter det. Man måste upp på hästen igen. Det börjar mot Röda Stjärnan.

Hur man ska vända den här negativa trenden.

— Alla matcher är olika. Spezia spelade aggressivt och Inter backade hem. Oavsett så måste vi vara förberedda på det och spela vårt spel.

— Faktumet att vi släppt in så mycket mål senaste tiden visar på att vi inte är tillräckligt koncentrerade. Det är dags för oss att göra det vi är bra på, att anfalla som ett lag och att försvara som ett lag.

Om skadeläget.

— Bennacer måste fortsätta träna upp musklerna ensam. Kessie är spelklar och Zlatan kommer endast missa träningar men vara redo för alla matcher. Är det någon som fixar att ha två bollar i luften och samtidigt hantera press så är det Ibrahimovic.

Svar på tal om kritiken mot Romagnoli.

— Jag kommer inte sitta här för att hitta syndabockar. Vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag. Så enkelt är det. Han är kapten i klubben och hjälper alla unga spelare att utvecklas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen