Pioli: “Vi måste fortsätta såhär”

Ikväll åker Milan till La Spezia med enbart vinst i tankarna när visselpipan når sitt slut. En viktigt match väntar dem för att fortsätta som tabell etta och för att få med sig medvind inför nästkommande match då det nalkas derby igen mot Inter. I vanlig ordning satt Pioli i Milanellos presskonferens sal och fick svara på pressen frågor.

Tänker du enbart på matcherna?

— Våra förberedelser är att vara redo och beslutsamma för ett motstånd som skapade problem för oss i vårt första möte, de slog även Napoli & Roma.

Tidigare i veckan fick CEO Gazidis ge en intervju där han förklarade sin “kärlek” till Pioli & hans exceptionella framgång där klubbens framtidsplaner syns tydligt och hur Ralf Rangnick inte fick tränarposten.

Vad tycker du om Gazidis ord?

— Självklart var det fina ord som jag blir väldigt stolt över. Vår relation är harmonisk och har växt under tiden. Vi jobbar alla mot samma mål och vill att klubben ska komma tillbaka till toppen. Jag har aldrig känt att det har funnits segregeringar, alla komponenter finns på plats och fyller varandras funktioner väldigt bra. Vi måste fortsätta såhär och alltid ge ifrån oss vårt bästa.

Hur har veckan varit?

— Veckan har varit väldigt bra, bortsett från Diaz & Maldini så mår alla bra. Jag har ett gäng spelare att välja på men just nu tänker jag enbart på kommande match. När matchen spelats klart kan jag då gå över till kommande match. Jag säger det alltid, de som kommer från skador har det svårt att komma igång direkt, det är sånt som får ta sin tid men att även de som börjar på bänken och byts in har minst lika stor roll som de som startar.

Förnyelse av kontrakt, kan det ställa till med problem?

— Klubben har redan sagt sitt. Vi är alla säkra på att vi vill fortsätta tillsammans. Grabbarna är fokuserade på sitt jobb, de är lugna och har en stor passion till att fortsätta. Klubben bygger något betydelsefullt, vi vill få ut det bästa av denna säsong.

Kan kommande match vara en vändpunkt?

— Vi pratar allt om vändpunkter inför varje kommande match. Vi har enbart oss själva att tänka på och hur vi ska vinna våra mathcer.

Hur sköter sig laget?

— Alla finns tillgängliga förutom Diaz, Maldini & Calabria som har sin avstängning, han kommer ta vara på detta för att återhämta sig.

Vad är Leaos roll?

— Han har gjort det bra i varje position. Hans tillväxt är ett faktum och vi måste fortsätta såhär. För mig är hans roll väldigt bred på den vänstra sidan men han kan också spela i andra roller i offensiven.

Är det bra att ni är ute ur Coppa Italia?

— Det är väldigt tråkigt att vi åkte ur turneringen. Vi har sedan dess, under dessa två veckor arbetat väldigt hårt. Veckorna har varit väldigt betydelsefulla. Nu blickar vi framåt för vi har många matcher framför oss och vi måste skörda det vi sått.

Hur mår laget fysiskt?

— Fördelen med att vara ett ungt lag är att vi har en snabbare återhämtnings process. Men det är en väldigt annorlunda säsong, ingen har hittills lyckats med fullständiga förberedelser. Vi måste fortsätta vara professionella.

Vem kommer att spela som playmaker och vad är era mål?

Calhanoglu kommer att börja direkt från start. Rebic och Leoa tävlar om den vänstra flanken. Jag repeterar det varje dag för mina grabbar. Det vi nått hittills har ingen betydelse, vi måste fortsätta såhär ändå till slutet av säsongen. Det räcker inte på långa vägar än det vi åstadkommit, säsongen slutar inte imorgon. Vi får se vad som händer men vi kommer självklart göra allt för att ta oss så långt som möjligt och det utan några ånger.

Vad är det för sång till detta Milan?

— “Volare” är en bra låg men vi behöver inte flyga fram, vi måste jobba hårt. Vi måste fortsatt vara ödmjuka och hela tiden visa våra kvalitéer och alltid göra vårt bästa. Jag kommer inte nämna Scudetton för än maj.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen