Lottat: Milan möter Manchester United i Europa Leauges åttondel.

Nu står det klart vilka Milan möter i åttondelsfinal och det blir ett svenskmöte. Zlatan vs Lindelöf.

Under lunchtid så lottades två av Europas giganter mot varandra och matcherna spelas den 11e & 18e Mars. Första matchen spelas med United som hemmalag. Av alla 16 lag som var kvar i turneringen så var detta den tuffaste motståndaren att få helt klart och vinner vi detta dubbelmöte vågar jag påstå att vi sedan vinner hela Europa Leauge.

Milans väg till denna match känner de flesta till, vi gick in i gruppspelet med nöd och näppe efter ett straffdrama utan dess like i sista kvalmatchen mot Rio Ave. Sedan i gruppspelet så lyckades man säkra gruppsegern i sista omgången efter att man slagit Sparta Prag borta samtidigt som Lille misslyckades att vinna mot Celtic. Så man slutar etta i gruppen före Lille, Prag och Celtic och man gör det med totalt 13 inspelade poäng.

I slutspelet lottades man mot storlaget från västra Balkan Röda Stjärnan, man lyckades spela 2-2 på bortaplan trots spel med en man mer sista tiden av matchen, hemmamatchen slutade 1-1 och därmed gick Milan vidare till åttondel med knapp marginal. Även hemmamatchen spelade vi med en man mer sista 20 min och vi har tur som gick vidare på bortamål dessutom. Ska vi ha en chans mot United krävs det att vi höjer oss flera nivåer.

Manchester Uniteds väg till åttondel var via ett uttåg i CL där man hamnade på tredjeplats i en grupp med PSG, Leipzig och Istanbul Basaksehir. Man förlorade den avgörande matchen mot Leipzig borta med 3-2 och missade därmed avancemang till slutspelet. Anmärkningsvärt är att United även förlorade bortamatchen mot Basaksehir med 2-1 också, och man landade på totalt nio inspelade poäng. I slutspelet till Europa Leauge lottades man mot Real Sociedad där man enkelt vann första mötet borta med hela 3-0 för att sedan nöja sig med 0-0 hemma.

Sist Milan-United möttes i Europa var säsongen 09/10 och sextondel i Champions Leauge, Milan förlorade båda matcherna. Hemmamötet skrevs till 2-3 United och bortamatchen till 4-0 United. Men historiskt har Milan-United mötts 10 ggr i Europa i alla tävlingar. Milan har fem segrar och United står också på fem segrar.

Lottningen i sin helhet:

Ajax-Young Boys

Dynamo Kiev-Villareal

Roma-Sjachtar Donetsk

Olympiakos-Arsenal

Dinamo Zagreb-Tottenham

Manchester United-Milan

Slavia Prag-Rangers

Granada-Molde

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer