Inför: Roma – Milan

Efter att med mycket svårigheter säkrat vidare avancemang till fortsatt spel i Europa Leauge så är vi återigen tillbaka i ligaspelet. Denna gång åker Milan till Rom för att spela en otroligt viktig match i platserna om nästa års Champions Leauge.

Milan:

Man säkrade som sagt vidare spel i Europa Leauge där man kommer möta Manchester United i åttondelen, men Milan har inte imponerat alls under den sista tiden, varken i ligan eller i Europa. Många spelare verkar vara i en djup formsvacka och man har svårt att få rytm i spelet som tidigare, energin och presspelet som fanns tidigare verkar som bortblåst och vi hoppas att man hittar tillbaka till tidgare form då vi nu går in i en otroligt viktig period när det gäller att framförallt säkra spel i nästa års Champions Leauge. Ingen mer än mig hoppas på ett ligaguld, men målet innan säsongen var att nå CL och gör vi detta kan vi bygga vidare inför nästa säsong då vi blir starkare och attraktivare på marknaden. Som Maldini sa i en intervju tidigare ska vi nå upp till de stora igen så måste vi spela i Champions Leauge minst 2-3 säsonger i rad.

Inför kvällens match så missar Mandzukic och Bennacer matchen pga skador. I övrigt blir det spännande att se hur Pioli tänker kring elvan, som sagt så har ett flertalet spelare inte presterat på normal nivå. T ex kapten Romagnoli har varit en av de sämre, vågar Pioli ställa Romagnoli åt sidan för Tomori? De senaste rapporterna tyder på det. Vi ska inte bara skylla på Romagnoli. Hakan och Rebic är två spelare som helt varit under isen senaste månaden. Där måste man kräva mycket mer och det är dags att de visar detta ikväll. Och inte bara de två utan hela offensiven måste upp i nivå och jag tror att ikväll så blir det vändningen för Milan, tror vi vinner mot ett Roma som i stort sett alltid vinner mot “smålagen” men alltid förlorar mot de stora. Förra matchen lagen emellan på San Siro slutade i ett målkalas där det blev 3-3 i matchen, ikväll tror jag siffrorna skrivs till 1-2 Milan.

Roma:

Roma spelade också i Europa Leauge i Torsdags, man gick vidare enkelt vidare med 5-1 totalt mot Braga. Formen är lite bättre hos Roma än hos Milan just nu, men man spelade bara 0-0 borta mot Benevento sist i ligan trots stort bollinnehav och spel med en man mer sista 30 minuterna av matchen. Roma har på de senaste 13 matcherna endast 2 förluster, man har vunnit åtta av dessa och spelat oavgjort tre ggr, utöver detta så har de en spelare som verkligen presterar på hög nivå både spelmässigt och poängmässigt och det är Mikhitaryan. Han har hittlis iår från sin position på mittfältet stått för nio mål och åtta assist. Han leder även Romas interna skytteliga på dessa nio mål, lika många mål har en annan mittfältare och det är Jordan Veretout, tre på den listan hittar vi Edin Dzeko som gjort sju mål.

Skadelistan i Roma är ganska lång just nu, och de som missar matchen är: Kumbulla, Smalling, Zaniolo, Ibanez och Santon. Utöver detta så åkte även Dzeko på en skada mot Braga sist och missar matchen mot Milan. Värt att nämna är att Rma under denna säsong inte vunnit mot något lag som ligger topp-8 i Serie A och vi hoppas detta fortsätter även efter kvällens match. Roma ligger just nu fem poäng efter Milan och vid förlust så är man hela åtta poäng bakom samtidigt som man har Europa Leauge kvar på spelschemat och massor av skador på det. Enligt mig så har Roma pressen på sig ikväll och har mer att förlora än Milan, Milan kan även vara nöjda med ett kryss.

Snabba fakta:

  • Båda lagen är vidare till åttondel i Europa Leauge.
  • Roma har inte vunnit mot ett topp-8 lag iår.
  • Roma är det lag som tagit flest poäng på hemmaplan, hela 30.
  • Milan är det lag som tagit flest poäng på bortplan i årets Serie A, hela 28.
  • Milan har inte gjort mål i två raka Serie A matcher.
  • Roma har på de senaste åtta hemmamatcherna mot Milan endast förlorat en match, vunnit fyra och spelat oavgjort tre ggr.
  • Roma är obesegrade på hemmaplan iår. (Man var bortalag i derbyt som man förlora)

Serie A: Roma – Milan

Arena: Stadio Olimpico

Avspark: Söndag 20.45.

TV: CmoreFotboll

Domare: Marco Guida

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer