Inför: AC Milan – Röda Stjärnan

Imorgon klockan 21.00 är det dags för det andra mötet i sextondelsfinalen mot Röda Stjärnan i Europa League, denna gång på San Siro.

AC Milan:

Milan kommer till matchen med en dyster form bakom sig, då man har tre raka matcher utan vinst. Spelmässigt har man inte heller varit i närheten av den nivån man visade upp under andra delen av 2020. Förra helgen förlorade man det viktiga derbyt mot Inter med 0-3, som innebär att Milan nu är fyra poäng bakom stadsrivalen. Innan den matchen spelade man det första mötet mot Röda Stjärnan på bortaplan, som slutade 2-2 efter ett sent kvitteringsmål av hemmalaget. Milan spelade med elva spelare mot Röda Stjärnans tio från och med den 77:e minuten, men lyckades ändå inte hålla sin 2-1-ledning. Om man ska fokusera på det positiva från den matchen, så är det att man gjorde två bortamål, som kan vara väldigt värdefullt. 2-2-resultatet innebär att Milan kan gå vidare med ett kryss, antingen 0-0 eller 1-1, eftersom man då har gjort fler bortamål än Röda Stjärnan.

Milans bäste målskytt i Europa League är Jens Petter Hauge (som inte är registrerad i EL-truppen) och Brahim Diaz med tre mål vardera. Flest assist har Samu Castillejo, Theo Hernandez, Diogo Dalot och Ante Rebic med två stycken vardera.

Ismael Bennacer och Mario Mandzukic missade båda derbyt mot Inter, och förväntas missa morgondagens match också. Zlatan Ibrahimovic byttes ut i den 75:e minuten mot Inter, på grund av en krampkänning i vaden, men svensken har tränat med laget under veckan och ska vara tillgänglig för matchen mot Röda Stjärnan. Däremot ska Stefano Pioli inte vilja riskera 39-åringen, så en startplats är inte trolig.

Röda Stjärnan:

Röda Stjärnan har haft en strålande säsong hittills i den serbiska högstaligan ”Jelen Superliga”. Efter 22 omgångar leder man ligan, sex poäng före andraplacerade Partizan, som har spelat en match mer än Röda Stjärnan. Man har inte förlorat en enda match hittills i ligan, faktum är att man endast har tappat poäng i två av 22 matcher, resterande 20 har alltså blivit segrar. Man har också gjort flest mål och släppt in minst mål, med 57 gjorda mål och endast nio insläppta. Även i Europa League har det gått bra för Röda Stjärnan, då man har sex raka matcher utan förlust, dock har man kryssat i sina tre senaste matcher.

Röda Stjärnans bäste målskytt i Europa League är El Fardou Ben, Guelor Kanga och Aleksandar Katai med två mål vardera. Flest assist har El Fardou Ben med tre stycken.

Vänsterbacken Milan Rodic fick rött kort i det första mötet, som innebär att han missar morgondagens match. Yttern Aleksandar Katai, som är en av lagets bästa målskyttar i Europa League, är också otillgänglig på grund av skada.

Snabba fakta:

Milan:

  • Milan har endast vunnit två av sina sju senaste matcher (ett kryss, fyra förluster).
  • Man har endast förlorat en av sina tio senaste matcher i Europa League.
  • Jens Petter Hauge och Brahim Diaz är Milans bästa målskyttar i Europa League med tre mål vardera.

Röda Stjärnan:

  • Röda Stjärnan är obesegrade i 23 raka matcher, den senaste förlusten kom den 22 oktober 2020 mot Hoffenheim i Europa League-gruppspelet.
  • Man är obesegrade i sex raka matcher i Europa League.
  • El Fardou Ben, Guelor Kanga och Aleksandar Katai är Röda Stjärnans bästa målskyttar i Europa League med två mål vardera.
  • Europa League: AC Milan – Röda Stjärnan
  • Arena: San Siro
  • Avspark: 21.00
  • TV: Kanal 9, Eurosport Player och Discovery+
  • Domare: Jesus Gil Manzano

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen