Redaktionens spelarbetyg: Milan – Torino

Milan förlorade i veckan mot Juventus men är återigen tillbaka på vinnarspåret! Efter en lysande första halvlek så hade Milan bra kontroll på matchen. 2-0 hemma mot Torino, första målet gjordes av Leao efter en fin framspelning av Diaz. 2-0 kom från straffpunkten och Kessie satte den i vanlig ordning. Redaktionens spelarbetyg. 

Donnarumma – 7 Ännu en bra match av våran första keeper och han håller nollan efter att ha varit riktigt pressad av Torino. Ett nytt kontrakt är ett måste för just nu spelar han på världsklass nivå.

Calabria – 6,5 Efter att få testa på mittfälts rollen mot Juventus var det dags att återgå till högerback, gjorde det suveränt och ser riktigt säker ut! När Tonali blir skadad så får han återigen spela på mitten och gör det bra. 

Kjaer – 7 En otroligt stark match av en av ligans bästa mittbackar just nu, vinner allt i luften och läser spelet helt perfekt idag, har varit skadad en del men det syntes inte idag för han var riktigt bra återigen! Redaktionens MOTM

Romagnoli – 6 Absolut ingen dålig match av landslags mittbacken men han kommer inte riktigt upp i nivå idag, förlorar en del i luften och ser lite långsam ut men trots det en godkänd insats.

Theo – 6 Det samma gäller Theo Hernandez som inte heller kommer upp i hans vanliga nivå, han gör en del fina aktioner framåt men känns fortfarande lite ostabil bakåt.

Kessie – 7 En helt fenomenal insats av Kessie idag! Han sätter straffarna när han får ta dem och det vet vi men han är även säkerheten själv bakåt och det syntes idag, kombinerar fint med resten av spelarna och gör ännu en strålande match.

Tonali – 6 Milan har redan för många skador och så kan det bli en till, Tonali bars ut på bår efter att fått riktigt ont när Verdi sparkade han på vaden. Fram till dess gjorde Tonali en bra match men inte mer än så.

Diaz – 6,5 Diaz besitter en talang som få och det syntes framförallt i första halvlek, lekte sig förbi Torino spelare gång på gång och fixar en straff samt slår en fin assist till Leaos 1-0 mål. 

Castillejo – 5,5 Ingen höjdarmatch av Castillejo men han ska ha beröm för att han kämpade idag och jobbar hem mer än vanligt, framåt såg det dock slarvigt ut och sämre än vanligt.

Hauge – 6 En bättre match från Hauge som även han kämpade på bra tills han blev utbytt i slutet av matchen, han var mer aktiv i första halvlek men det kan också bero på att Milan anföll mer då. 

Leao – 6,5 Mål och en bra insats! Leao står återigen för en bra match idag, ett fint mål och mer aktiv än vanligt i press spelet. Han får ett mycket tveksamt gult kort som gör att han missar nästa match som är mot Cagliari. 

Avbytare & tränare: 

Dalot – 5,5 Tonali blev skada och Dalot fick komma in, en helt okej insats av Dalot som drar ner Torino spelare lite slarvigt i vissa situationer men sköter fortfarande sin kant bra. 

Calhanoglu – 5,5 Hakan kom in i mitten av den andra halvleken men var mycket osynlig i denna matchen, det var ju väldigt tveksamt om han ens skulle tas ut i truppen pga skada.

Pioli – 7 En säker vinst mot Torino och Pioli ska helt klart ha beröm, att direkt efter förlust studsa tillbaka så här är starkt speciellt med tanke på Milans alla skador

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen