Reaktionens spelarbetyg: Milan – Atalanta.

Milan åker på sin andra förlust i ligan för denna säsongen, den kommer mot ett starkt Atalanta som välförtjänt vinner med 3-0 på San siro. Matchen tre mål kom igenom Romero, Ilicic och Zapata. Redaktionens spelarbetyg.

Donnarumma – 6 Han släpper tyvärr in tre mål ikväll men gör ändå flera bra räddningar, de mål som görs har han ingen större chans på förutom straffen och man kan inte förvänta sig att han ska ta den.

Calabria – 5 Ingen jättebra match från Calabria, svag en mot en ikväll och duellspelet brukar vara hans styrka. En sämre match av Calabria men han var inte sämst på plan.

Kjaer – 5,5 Våran danske general brukar vara väldigt stabil men han hade det väldigt tufft i dagens match. Zapata kör över han flera gånger och han såg inte lika bra ut.

Kalulu – 6 En bit in på andra halvlek får Kalulu gå ut skadad, tråkigt att se såklart och han var väldigt bra matchen igenom. Aggressiv i sitt försvarsspel och trygg med bollen. Reaktionens MOTM.

Theo – 5 Ingen lyckad match av “El Tren” heller, osynlig framåt och ofta förbi spelad bakåt. Synd att Serie A:s bästa spelare i december månad har kommit av sig lite.

Tonali – 5 En hel del slarv från Tonali också tyvärr, han verkligen börjat kom in i spelet och laget i de senaste matcherna men idag är han inte bra. Bennacer saknas nu.

Kessie – 6 “Frank the tank” gör en helt okej match trots allt, han orsakar en väldigt onödig straff men spelar bra matchen igenom trots nästan alltid ha två Atalanta spelar på sig.

Meite – 5 Idag får Meite göra sin första match från start i Milan, ingen lyckad sådan tyvärr. Kommer inte in i systemet och tappar en del onödiga bollar. Till hans försvar så spelade han i roll han inte är van i.

Castillejo – 4,5 Verkligen inte bra från någon av våra yttrar idag, men dåliga på olika sätt. Det känns som att anfallsspelet stannar så fort Castillejo får bollen, idag kämpade han inte ens speciellt mycket i försvarsspelet.

Leao – 4,5 Till skillnad från Castillejo så är Leao i alla fall lite farlig när han får bollen men blir alldeles för osynlig och ser ointresserad ut när han väl får den. Han har en enorm potential men visar den inte ikväll.

Ibrahimovic – 5 Många missade lägen från Zlatan, det var länge sen man såg Zlatan så här osynlig. När han väl fick ett läge så slutade det nästan alltid med bolltapp eller missat skott.

Avbytare & tränare

Diaz – 6 Brahim Diaz ska ha beröm för sin insats ikväll, kommer in som en friksfläkt i halvlek och skapar en del för sina medspelare. I slutet av matchen har han flera farliga skott och skulle nog haft med sig en frispark till.

Musacchio – 5 Inget lätt läge att komma in i för Musacchio, men han gör ingen bra match. Ilicic leker med honom och hade absolut inga problem med att komma igenom flertal gånger.

Pioli – 5 Det var oväntat att Meite fick starta på den positionen och det blev inte alls lyckat men han inser sina misstag och byter in Diaz i halvlek. Matchen slutar 0-3 och det är svårt att argumentera för ett högre betyg på Pioli. Hans byten av Mandzukic och Rebic får en effekt och Milan vaknade för några minuter men det räckte inte ikväll.