Pioli: “Vi vill vara ambitiösa & vinna alla matcher”

Istället för den klassiska presskonferensen tog Pioli intervjun via Milan TV och här kan ni läsa vad “il Mister” hade att säga inför Inter – Milan i Coppa Italia.

Milan kommer att möta sina stadsrivaler Inter återigen under en kort period och hoppas på att åtminstone hamna på en semifinal plats för fjärde säsongen i rad. Senast Milan inte lyckades nå en semifinal i Copa Italia var säsongen 2017-2018 när de blev utslagna av Juventus i kvartsfinal.

Pioli kommer att få ställa upp sin start 11:a utan 5 nyckel spelare som, G.Donnarumma som har ett rött kort sedan tidigare, H.Calhanoglu som fortfarande går under covid-smittan, Pierre Kalulu, I.Bennacer och M.Gabbia. Men positivt är att A.Saelemaekers & A.Romagnoli är tillbaka sedan tidigare mötet mot Atalanta.

— Det är en separat tävling (Copa Italia) vilket kanske göra det mentalt enklare att separera. Det är en unik match vare sig det är 90 eller 120 minuter, det är en helt annorlunda match och matchen är väldigt unik. Det är givetvis en annan typ av tävling och den är viktig i sitt slag. Säsongen i Serie A är en annan femma. Detta är det andra derbyt inom en månads tid med många viktiga matcher i mellan.

— Vi är medvetna om att det är ett starkt motstånd som vi möter som är väldigt målfarliga men vi måste återhämta oss från senast på bästa sätt med rätt vilja, inställning och attityd. Det är en turnering som vi vill komma långt med och vi värdesätter den väldigt högt. Självklart hoppas vi på att få komma till slutet.

— Bennacer mår och känner sig bättre men kommer inte att vara tillgänglig för än på lördag då vi möter Bologna på borta plan. Hakan är inte heller tillgänglig än och vi har stött på lite problem när det kommer till Mandzukic, Kalulu och Tonali från senaste matchen.

— Vill man bibehålla en hög nivå så måste man göra som vi gjort, jobbat väldigt hårt och förstått vad vi har för mål. Vårt mål nu är att jobba ännu hårdare och försöka bibehålla samma höga nivå under andra halvan av Serie A spelet.

— Jag sover generellt väldigt lite efter matcherna då jag är uppe i varv och ständigt tänker på hur jag ska pusha laget framåt och säga rätt saker. Vi har ju inte så mycket tid, därför är det viktigt med kommunikation.

— Vi vill vara ambitiösa och vinna alla våra matcher. När vi gör ett snedsteg så jobbar vi ännu hårdare för att säkerställa att vi inte göra om det. Vi välkomnar all form av press, vi är trotts allt en stor klubb och det är inte mer än rätt att det finns förväntningar.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen