Pioli: “Vi spelade som ett lag i 120 minuter”

Efter kvällens cupmatch mot Torino tog Pioli till Rai:s mikrofoner för att lämna sina kommentarer om dagens vinst. Detta hade Stefano att säga om matchen:

— Laget vet hur de ska kämpa, det vet hur de ska spela och hur de ska spela med driv. Det var en svår match, de var betydligt bättre på att dribbla ifrån oss nu än i lördagens match. I den andra halvan av matchen hade vi kunnat undvika att ta matchen vidare till förlängning med alla de chanser som vi producerade. Vi spelade som ett lag under hela matchen, det var en välförtjänt vinst för oss.

Om att starta med Zlatan i elvan:

— Jag pratade med honom, jag ville ge honom fler minuter än de 10 som han fick i lördags. Med hans karaktär i hänsyn så tror jag att det var bäst för honom att spela ifrån start. Han gjorde en bra insats ifrån sig, de här 45 minuterna kommer hjälpa med hans tillstånd och göra honom redo för ligaspelet som väntar oss.

Hans känslor om att träna Milan:

— Ni märker att jag är nöjd över att vara här i Milan. Jag tränar en grupp av spelare som gör mig stolt över motivationen som de visar med att ge sitt allt under träningarna. När du är glad och nöjd så är det enklare för dig att vara övertygande och influera ett lugn i ditt lag. Jag är medveten om att jag tränar ett starkt lag, jag måste styra laget åt rätt håll och göra det på det bästa möjliga sättet.

Om den mållösa matchen:

— Grabbarna har förmågan att spela matcher och vet hur de ska behandla dem. Idag spelade vi som ett lag i 120 minuter trots att vi tog några risker genom matchens gång. Vi producerade mycket och jag hoppades inte på att matchen skulle fortsätta till förlängning. Det allra viktigaste är lagkänslan och viljan att hantera matcher på ett seriöst sätt. Vi måste fortsätta med det här.

Om saknaden av publiken i matcherna:

— Vi saknar supportrarna mycket. I början så kanske det minskade trycket som vi hade på oss i och med att vi är ett ungt lag, det lät oss växa lite mer. Men med supportrarna så hade matcherna varit vackrare och mer passionsfyllda. De hade funnits där för oss och bidragit med entusiasmen som vi behöver genom matcherna, det hade gjort en viss skillnad för oss. När vi spelar var tredje dag och kommer in och värmer upp utan våra supportrar på plats så saknar vi lite utav den stimulansen som finns i betydelsen av att vara ett ambitiöst lag. Vi måste fortsätta, det har varit en bra säsong för oss hittills men vi har inte vunnit något ännu. Vi måste ta det en match i taget.

Om straffarna:

— Straffar är svåra att träna. Utöver faktumet att vi fått och suttit många straffar så kommer det slutligen fram till kvalitén av mina spelare och deras vilja att vinna matcher. Många gånger har jag blivit tillfrågad om straffarna har varit vändpunkterna för oss i våra matcher, den mot Rio Ave var viktig.

Om matchen mellan Inter och Juventus:

— Jag hoppas att vi gör bra ifrån oss mot Cagliari . Vi kommer sannerligen kolla på den matchen, det är ett viktigt derby. Bra lag kommer möta varandra och jag kommer vilja kolla på de matcherna.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer