Pioli: “Vi gjorde allt vi kunde”

Igår kväll tog sviten som obesegrade i Serie A slut, när man förlorade med 1-3 hemma mot Juventus. Totalt blev det 27 ligamatcher utan förlust. I en intervju med Milan TV efter matchen berättade tränaren Stefano Pioli om hans tankar om insatsen. 

– Vi gjorde allt vi kunde för att få ett positivt resultat. Vi är inne i en positiv period, tack vare hårt arbete och lite tur, något som har saknats tidigare. Men att känna hur mycket en förlust svider kommer hjälpa oss att undvika fler under en lång tid. Det kommer även hjälpa oss att fortsätta spela på det sättet vi vet att vi ska spela på. 

– Vi spelade bra, så som en tränare kan jag inte säga så mycket. Självklart kommer vi studera matchen djupare för att se varför vi förlorade. Men sett till generositeten, lusten, initiativet och positioneringen på planen, finns det inte mycket jag kan säga till laget. Förlusten måste göra så att vi blir mer självsäkra, en förlust tar inte bort det vi har skapat. 

Flera gånger under den andra halvleken hade Milan ett stort tryck mot Juventus målvakt Wojciech Szczesny, men den polska målvakten höll tätt. Pioli tycker att laget spelade bättre än Juventus under delar av matchen. 

– Vid de tidpunkterna vi släppte in målen tycker jag att vi spelade bättre än dem, det såg ut som att vi hotade mer mot deras mål men när man möter motståndare som har mycket kvaliteter och snabbhet måste man alltid vara på sin vakt. Vi misslyckades att sätta stopp när vi hade fler spelare på ena sidan. När man tillåter motståndarna att gå en mot en riskerar man att släppa in mål. 

Tränaren förklarar hur mycket den här matchen betydde och hur viktigt det är att laget återfinner styrka. 

– Det här var bara ännu en match, vi bemötte den bra och förberedde oss bra men vi kom därifrån tomhänta. Nu måste vi återhämta styrka, framför allt den mentala och vi måste vara redo för nästa match eftersom det som är viktigt är nästa match, och att vi spelar bra och får ett positivt resultat. 

Till matchen mot Juventus var hela sju spelare borta på grund av skador (Bennacer, Ibrahimovic, Saelemaekers och Gabbia), avstängningar (Tonali) och covid-19 (Rebic och Krunic). Sandro Tonali är tillbaka från sin avstängning till helgens ligamatch mot Torino. Zlatan Ibrahimovic har börjat träna igen men det är osäkert om han är med redan till helgen. Ismael Bennacer och Alexis Saelemaekers är också osäkra då de ska ha nya undersökningar den här veckan. 

– Tyvärr är vi inne i en märklig period men vi måste fortsätta tro på oss själva och tänka att nästa match är väldigt viktig. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer