Pioli: “Matchen mot Juventus kommer inte vara avgörande för oss”

Idag möter Milan Juventus och Milan kommer möta ytterligare ett lag med en före detta Milan-spelare som tränare i Andrea Pirlo. Sist mötte Milan Benevento med Pippo Inzaghi som tränare där mötet slutade med en vinst till Milan och nu siktar Pioli på en till vinst mot Juve som idag håller i femte platsen. Detta sade Stefano om mötet i gårdagens presskonferens:

— Milan-Juve är en historisk match mellan två jättelag, vi vet att detta är en viktig match för oss. Vi är inne i det 15:e mötet i ligan och detta är vårat maraton som vi springer i, den här matchen kommer inte vara avgörande för oss.

Ett Juventus som inte varit likt sig i början av säsongen tog igen formen efter en vinst senast mot Udinese.

— De växer, de har påbörjat en ny resa som ett lag och de har förlorat lite på det. De är ett starkt lag, placerar sig bra på planen och är taktiskt avancerade. Det kommer finnas vissa svårigheter för oss men de kommer möta ett Milan som är starkt och är redo.

Pioli som själv spelat för Juventus mellan 1984 och 1987 kommenterade följande om sin tid i vitt och svart:

— Jag var 18 år gammal, jag kom in i ett omklädningsrum med män som lärde mig otroligt mycket; Scirea, Tardelli, Paolo Rossi. Jag vart mer vuxen och mogen och lärde mig mycket om personlig tillväxt efter min tid där.

Efter Ibras inlägg på sociala medier med rubriken “Tick tock tick tock” hoppades supportrarna på en snar comeback för svensken, detta sade tränaren om hans tillstånd och Leao som idag agerar som Ibras ersättare:

— Ibra jobbar hårt men han kommer inte finnas med oss imorgon. Leao han växer. Han har inte samma karaktärsdrag som Ibra därför behöver vi veta hur vi kan nyttja honom på planen. Han visar tecken på att han vill växa och bli starkare.

Milan har nu 10 poäng mer än Juventus men kommer inte nöja sig med att matchen avslutas oavgjort förklarar Pioli:

— Vi har kammat in 17 poäng mer än förra året. Vi är på rätt väg men vi kan inte prata om att en match kommer vara avgörande för oss när vi är inne i den 15:e matchen i säsongen. Vi bemöter varje match som om den skulle vara avgörande för oss. Om man går in i en match och hoppas att den avslutas oavgjord så tror jag att det inte finns ett annat tänk som får en att spela sig till en förlust än det. Vi kommer spela, vi kommer förbereda oss och vi kommer försöka vinna. Jag är nöjd över att grabbarna ger sitt allt. Kan Juventus dra sig ut ur Scudetto-racet imorgon? Nej, det är fortfarande en lång väg kvar. Det finns utrymme för att lagen ska återhämta sin form, speciellt ett starkt lag som Juve.

Transferfönstret pågår i full fart och Milan har suttit sikte på fransmännen Ikone och Simakan. Detta sade Pioli när han ifrågasattes om Milans transfermål:

— Styrelsen vet att om det finns tillfällen att slå till så är vi redo. Förhandlingarna är konstanta. Är Simakan nära Milan? Jag behöver inte säga något om det. Conti? Ingen spelare är till salu. Han är en pålitlig spelare. Hierarkierna har förändrats i klubben men fotbollen beror bara på bara på den enskilda spelarens prestationer.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen