Pioli: “Mandzukic mår bra och kommer kallas till matchen”

Imorgon eftermiddag möter Milan Atalanta. Milan håller kvar i första platsen med sina 43 poäng och kommer tillbaka från en 2-0 vinst mot Cagliari. Detta sade Pioli inför mötet i dagens presskonferens:

— Vi kommer spela en svår match imorgon, vi måste vara medvetna om våra kvalitéer och våra styrkor. Atalanta är ett lag som måste respekteras, de har gjort en otrolig resa som ett lag och nådde kvartsfinalen i Champions League. Vårat mål är att vinna imorgon.

Pioli fortsatte med att häva fram styrkorna som båda lagen har:

— Gasperini har tillsammans med sitt lag gjort ett otroligt arbete under de senaste åren. Svackan som de befinner sig i just nu beror främst på hur konkurrenskraftiga lagen är i Serie A i år. Vi kommer behöva klarhet och intensitet, de två lagen som vunnit flest tacklingar under deras matcher kommer möta varandra imorgon så det kommer vara en väldigt fysisk match. Det var väldigt viktigt för oss att vi fick tillbaka Theo Hernandez, han har gått miste om en vecka av träning. Han är en stark spelare men vi har även Dalot som kan ockupera den positionen. Rebic och Krunic vart väldigt lyckliga när deras prover visades vara negativa.

Under veckan vart kroaten Mandzukic en ny Milan-spelare. Pioli visade mycket nöje över att den före detta Juve-spelaren anslöt sig till laget:

— Mandzukic mår bra och kommer kallas till matchen imorgon. Han passar in i våran trupp och med de andra spelarna. Han är väldigt positiv av sig, han är en vinnare och visar en modern, europeisk mentalitet i träningarna. Han har inte fått någon speltid på en väldigt lång tid nu men har visat att han är ivrig och bestämd över att han vill sättas i spel. Antigen så håller jag honom borta ifrån någon form av matchspel i några veckor eller så låter jag honom hitta sin rytm sakta men säkert, och jag föredrar det andra alternativet. Min och ledningens tanke är att han kan spela tillsammans med Zlatan. Självklart kommer olika matchsituationer påvisas för oss men jag tror de inte kommer ha något problem med att spela med varandra. Mario är väldigt flexibel och visade att han var tillgänglig för att sättas i spel. Hans mål är att alltid vinna.

Efter att Maldini och Massara förstärkte laget med Meite, Mandzukic och nu Tomori ifrån Chelsea, visar Pioli mycket nöje och tillförlit för ledningen:

— Ledningen har gjort ett otroligt arbete nu under transferfönstret, det gör mig mycket stolt eftersom det betyder att de tror på det vi gör. Målet är att vi alltid ska försöka vara så ambitiösa som möjligt och försöka vinna våra matcher. Vi måste försöka avsluta säsongen som ett av de fyra bästa lagen och vi tävlar mot sju väldigt starka lag. Imorgon kommer det vara viktigt för oss att göra ett stort steg framåt för att närma oss vårat säsongsmål. Vi behöver inte kolla på några andra lag, vi måste fokusera på oss själva och fortsätta göra våran resa med förtroende för det vi gör. Tomori? Han är aggresiv, snabb och har en bra uppfattning för olika spelsituationer. Mina och ledningens intryck av honom är mycket positiva. Hierarkierna inom fotbollen ska vara platta, vi kommer spela många matcher och jag måste ha en god förståelse för det mentala och fysiska tillståndet av mina spelare.

Efter drygt ett år sen förlorade Milan 5-0 mot Atalanta vilket var vändpunkten för Milans nu goda form. Detta sade Pioli om vad som hände efter det mötet:

— Innan den matchen spelade vi några bra matcher och några sämre och sen förändrade vi allt. Vi ändra på sättet vi arbetade för att ge laget kontinuitet och resultaten som gav potentialen för vidare tillväxt. Nu är vi mer bestämda i våra beslut och i våra kvalitéer.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen