Pioli: “Jag är nöjd med kvällens prestation”

Efter en förlust mot Juventus kommer Milan tillbaka med en vinst mot Torino. Detta sade Stefano Pioli till DAZN:s mikrofoner om dagens vinst:

— Jag måste säga att jag inte är förvånad, jag förväntade mig den här responsen på planen. Laget är ungt men starkt. Vi spelade med en hög nivå i den första halvleken, sen är det vanligt att man tappar lite fokus senare in i matchen. Jag är nöjd med kvällens prestation.

Om Leao:

— Han är en anfallare, han kan även spela som vänsterytter men det viktigaste är att han fortsätter spela med intensitet. Han va en del av matchen idag. Han måste växa men vi får inte glömma att han fortfarande är en ung grabb.

Om skadorna:

— Vi vet fortfarande inget om tillståndet hos Diaz och Tonali. Jag hoppas att det inte är något långvarigt. Jag tror definitivt inte att Leao förtjänade det där gula kortet, jag har aldrig sett ett sånt där gult kort i mitten av planen.

Om Kessie:

— Franck börjar bli en spelare som gör bra ifrån sig i alla faser av spelet, han ger laget mycket. Det är en pågående och synlig tillväxt, han är en tillgång för laget och det syns. Han har alltid haft en positiv attityd, han är den första som hjälper till. På planen är sådana spelare viktiga med sina attityder, speciellt ett lag som är ungt som behöver vissa självklarheter.

Vem hejar du på imorgon, Roma eller Inter?

— Idag så ville vi vinna matchen. Vi tränar på morgnarna och njuter av att spela matcherna på kvällarna. Vi gillar att kolla på bra matcher, det är två lag av kvalitet med två otroliga tränare. Nu finns det ingen tid för oss att kolla på tabellen, inom fotbollen så kan du bara tänka på din nästa match. Vi är tillbaka på planen på tisdag och sen så är vi tillbaka med ligaspelet i fokus efter det.

Om att spela Leao som center forward:

— Jag håller med. Han va född till att spela center forward och har vuxit in i den rollen. Laget börjar bli mer fullständigt. Vi har flera alternativ, Calhanoglu och Diaz ger oss fler valmöjligheter. Sen kan vi ändra våran formation, vi är öppna till förändringar.

Om Ibra:

— Vi gick igenom veckan med ett klart schema för honom och han accepterade det. Om han hade klarat de sista analyserna igår så hade han varit tillgänglig för att spela en liten del av matchen idag, vi måste veta hur vi ska hantera hans tillstånd. Som vanligt så är han mycket hjälpsam och samarbetsvänlig, vi är ute efter att hitta den bästa lösningen för honom. Zlatan är stark i allt han gör, han stimulerar alla i laget med hans mänskliga förståelse. Vi hoppas att han kommer nå sitt bästa möjliga fysiska tillstånd snart.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen