Pioli: “Ibra är redo och kan spela imorgon”

Efter två vinster mot Torino, en i ligan och en i Coppa Italia, så väntas Milan möta Cagliari på måndag kväll. Detta sade Pioli i presskonferensen inför matchen:

— Vi måste vara förberedda och redo. Cagliari är ett bestämt lag som har kammat ihop färre poäng än vad de har förtjänat. Det är ett lag som spelar med starka, rutinerade spelare som Joao Pedro, Nainggolan och Godin.

Stefano vägde in på betydelsen över att vara vintermästare i den här uppskjutna och tvistade säsongen:

— Det betyder väldigt lite för oss. Vi måste fortsätta med vårat arbete och vara fokuserade på morgondagens match. Det kan vara den tuffaste matchen av alla våra ligamatcher som väntar oss.

Två till coronafall gjordes officiella idag. Den här gången är det Theo Hernandez och Calhanoglu som har fallit offer för pandemin.

— De är två viktiga spelare som kommer vara frånvarande imorgon men det är så här den här säsongen kommer vara i år. Det är problematiskt och vem som helst kan falla offer för pandemin. På grund av det här behöver jag en trupp som är redo och tillgängliga för spel, jag har det och de har gjort bra ifrån sig hittills. Jag är säker på att kvalitén av min spelare är av vikt och att ett spännande titelrace väntar oss i år.

Stefano lämnade en kommentar och gav en insikt på hur det går med Ibras återhämtning:

— Han är väldigt viktig för oss, vi alla vet hur viktiga hans tekniska egenskaper är och hur viktiga hans karaktärsdrag är på planen. Han överkom hans muskelskador, jag har sett honom träna under de senaste dagarna och han är redo och kan spela imorgon.

Trots Zlatans frånvaro lyckades laget hålla kvar i första platsen och Pioli ifrågasattes om att laget eventuellt spelade bättre utan Ibrahimovic:

— Jag tycker att laget har demonstrerat att vi har väletablerade spelrutiner som alla kan utnyttja till sin bästa förmån. Att säga att vi spelar bättre utan Ibra är en ovettig spekulation. Vi har en större chans med att vinna matcher om vi har en klar idé över vad vi vill göra och vi har bevisat att vi har det.

Kjaer som vuxit in i en ledande roll i laget och blivit en allt mer viktig figur i Milans backlinje, har med sin närvaro onekligen bidragit till Milans framgångar under hans snart ett år långa stint i rött och svart. Detta sade Pioli om Simons roll i laget:

— Hans närvaro är viktig för vårat försvar. Den som ligger längst bak på planen leder laget framåt men det är inte bara en spelare som avgör detta. Vi är ett offensivt lag, vi måste producera fler chanser än våra motståndare.

Milans styrelse fortsätter att vara aktiva i transferfönstret efter Meites tillkomst och arbetar nu med att förstärka anfallet med den före detta Juve-spelaren Mario Mandzukic vilket Pioli inte tackar nej till.

— En viktig match väntar oss imorgon och jag kan tyvärr inte skifta mitt fokus till spelare som jag inte tränar. Jag har fullt förtroende för styrelsen, de kommer förstärka laget om det finns några möjligheter med att göra detta. Direktörerna skyddar och hjälper laget, de är alltid redo för att göra ett lag som redan göra bra ifrån sig ännu bättre. Med alla de skadade spelarna och förhållandena som vi spelar med den här säsongen så är styrelsen förberedda med att göra laget mer konkurrenskraftigt om chanserna finns.

Pioli visar ett stort nöje med Meites flytt till Milan ifrån Torino som gjordes officiellt i fredags:

— Han kommer göra mittfältet som redan har visats vara starkt ännu starkare. Han kommer ge oss både kvantitet och kvalitét i mittfältsdepartementet. Jag gillar honom mycket och han har visat att han är ivrig och vill sättas i spel så snart som möjligt. Jag gillade även att han visade sig vara väldigt ambitiös när jag pratade med honom.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen