Inför: Inter – AC Milan

Endast två poäng separerar Milan mot sina ärkerivaler Inter i ligatabellen. Nu på tisdag möts de för det andra Derby della Madonnina-mötet den här säsongen, den här gången i Coppa Italia.

Milan:

Trots en 3-0 förlust mot Atalanta i helgen kornades Milan vintermästare och siktar nu på att fortsätta en hittills lyckad Coppa Italia-kampanj men en 6:e cuptrofé i siktet. Milan har visat en mer sårad sida efter deras två förluster i ligaspelet och förväntas hålla ett skarpt fokus inför kvartsfinalen i Coppa Italia mot ett revanschsuget Inter.

Trots en skadedrabbad trupp förväntas Pioli göra vissa förändringar i elvan där Kalulu vart det senaste offret efter en skada i mötet mot Atalanta. Med ett svagt spelardjup har Pioli bevisat att han vet hur han ska analysera motståndarna och nyttja de spelarna som han har tillgängliga till fullo. Maldini och Massara har gjort ett kraftigt arbete under transferfönstret för att fylla ut de rollerna som kommer få truppen att glida vidare den här säsongen med förstärkelser i mittfältet, anfallet och i försvaret. Eventuellt kan den Chelsea-ägda nyrekryteringen Tomori ses göra sin debut och spela bredvid Kjaer med Tatarusanu som målis efter att Gigo Donnarumma plockade på sig ett rött kort från bänken i det senaste cupmötet mot Torino. Med den spelarbristen som Milan har i mittfältet har kan Meite ta sig an en position som han är mer naturlig i, nämligen som defensiv mittfältare parallellt med Kessie eller Tonali efter att den före detta Torino-spelaren spelade en svag match som en nummer 10 i helgen. Efter Ibras kommentarer om att han kände sig ensam i anfallet mot Atalanta kan Pioli överväga att spela Mandzukic som vänsterytter för att assistera en måltörstig Zlatan som kommer sikta på att göra fler mål mot sitt före detta lag.

Inter:

Inter lyckades inte göra det mesta ifrån Milans förlust mot Atalanta efter att de spelade oavgjort mot Udinese och stannade kvar på sin andra plats. Inter har trots den antiklimatiska matchen mot Udinese visats vara ett farligt lag den här säsongen och kommer försöka hålla sin form imorgon i derbyt.

Tvärtemot Milan så kommer endast en spelare inte vara tillgänglig för Antonio Conte, och det är den skadade Danilo D’Ambrosio. Inter förväntas spela en stark elva imorgon, identisk till den som togs till ligaspelet i lördags med den farliga duon Lukaku och Lautaro Martinez på anfallet men ett eventuellt byte i mittfältet förväntas med Sensi eller Gagliardini i spel istället för Vidal.

Inters pokalsug kommer synliggöras imorgon. Efter en misslyckad Champions League-kampanj kan Conte sätta fokuset på att kamma in deras första pokal på 10 år men siktet kommer alltid ligga på att komma ikapp Milan i ligan.

Snabba fakta:

  • I Milano-derbyt så har Inter samlat ihop flest vinster med sina 82, där Milan ligger just nu på 77 vinster.
  • Sist de två lagen möttes vann Milan med 2-1 med två mål ifrån Ibra som kommer göra sin 120:e match i rött och svart om han spelar imorgon.
  • Medelåldern mellan de två lagen skiljer sig med drygt tre år. Milan toppar listan med lägst medelålder i ligan på 24.8 år och Inter lägger sig som det fjärde äldsta laget med en medelålder på 28.2 år.
  • Båda lagens målskyttar har ackumulerat lika många mål där både Ibra och Lukaku samlat på sig 12 mål.
  • Under deras 6 senaste möten har Inter och Milan samlat ihop lika många gula kort, 17 stycken. 4 av dem matcherna har varit vinster till Inter, en har avslutat oavgjort och en vinst gick hem till Milan.

Coppa Italia: Inter-Milan

Arena: San Siro

Avspark: Tisdag 26/1-2021, kl 20:45

TV: C More Fotboll

Domare: Paolo Valeri

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen