Inför: AC Milan – Juventus

Efter ett fantastiskt 2020 för Milan så är vi inne i 2021, efter seger sist mot Benevento borta så har turen kommit till Juventus att få svettas på San Siro.

AC Milan:

Efter ett som sagt fantastiskt 2020 där vi gick igenom säsongen som obesegrade så inledde vi även 2021 på bästa möjliga vis, Milan slog nykomlingarna Benevento borta med 2-0 och detta trots en man mindre på plan under större delen av matchen då Tonali drog på sig ett direkt rött kort och missar därmed Onsdagens match mot Juventus. förövrigt så har Tonalis avstängning fastställts vid en match. Tackvare segern återtog man förstaplatsen i ligan före lillebror Inter. Läget i Milan när det kommer till skador har förbättrats något då Kjaer är tillbaka i laget, även Zlatan sägs vara nära comeback just nu, men saknas troligen till matchen mot Juventus. Theo är tillbaka från sin avstängning och det är väldigt positivt för oss självklart. Pga Tonalis röda kort mot Benvento så lär Krunic ta plats bredvid Kessie på mitten i brist på alternativ. I övrigt lär startelvan vara exakt som mot Benvento förutom då: Theo in och Krunic in på Tonalis position. Frågan är vem man vill ha på högersidan framför Calabria? Diaz eller Samu?

Inför denna match så ligger Milan 10 poäng före Juventus i ligan med en match mer spelad dock. Skulle ändå säga att pressen denna gång är på Juventus, de måste jaga seger för att inte hamna alltför långtbak redan, det är för tidigt för att säga avhängda. Men Milan är starka just nu och kommer bli ännu starkare när Zlatan, Bennacer och *Sälen* kommer tillbaka från skador.

Juventus:

Juventus kommer från en övertygande 4-1 vinst mot Udinese sist. I den matchen gjorde Ronaldo två mål och står därmed som ensam ledare i skytteligan med sina 14 mål. Under samma match visade det sig i efterhand att Alex Sandro spelade som Covid-19 positiv och missar därmed matchen på San Siro. Utöver Alex Sandro så missar även Morata och Cuadrado matchen mot Milan. Juventus under Pirlo har inte varit det Juventus vi har varit vana vid under senaste decenniet, man har denna säsong kryssat sex gånger och förlorat en match på 14 spelade.

Trots att Juventus inte är att känna igen just nu så är det trots allt just Juventus. De har imponerat i Champions Leauge där de b la slog Barcelona borta med 3-0 och gick vidare från gruppen som etta. Ronaldo är ett uppenbart namn att se upp för. Annars får vi se om Kulusevski får starta eller fortsätta nöta bänk. Dybala är given i elvan till denna match, men Ronaldo och Dybala har sällan fungerat ihop samtidigt på en fotbollsplan. Från Juventus senaste match mot Udinese så imponerade Chiesa i Juventus samt Ramsey som är en väldigt tempostark spelare, dessa får vi se upp med utöver Ronaldo, en som inte imponerat på sistonde är Bonucci, vi får hoppas att han inte gör det mot Milan heller.

Snabba fakta:

  • Ronaldo leder skytteligan med 14 mål. Men har spelat hela sex matcher mer än vad Zlatan har som ligger fyra på 10 mål.
  • Sist Milan-Juventus möttes var i Juli, då vann Milan med 4-2.
  • Sist Juventus slog Milan var 2019 med 1-0 efter mål av Dybala.
  • Milan-Juventus har spelat hela 233 matcher mot varandra, Juventus har vunnit 91 av dessa medans Milan står på 67 vinster.
  • Milan vann första mötet nånsin mella klubbarna 28 April, år 1901 med 2-3. Man står även som segrare i senaste mötet med 4-2.
  • Milan har även största segern målmässigt mellan dessa lag. 8-1 skrevs siffrorna till lagen emellan 1912.
  • I antal titlar så har Juventus flest nationella sånna: 57 mot Milans 30. Internationella titlar leder Milan med 18-11.

 

Serie A: Milan – Juventus

Arena: San Siro

Avspark: 20.45, Onsdag 6/1-2021

TV: CMOREFOTBOLL, Stream

Domare: Massimilliano Irrati

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer