Inför: AC Milan – Atalanta

Det har blivit dags att kliva in i omgång 19 och det är Atalanta som kommer på besök för att försöka sätta käppar i hjulet för ett starkt Milan som kommer från en övertygande seger sist borta mot Cagliari.

Milan:

Efter 18 spelade omgångar så leder Milan serien på sina 43 poäng, det är tre fler än tvåan Inter. Under denna period har Milans trupp varit allt annat än skadefri. Man har haft spelare borta hela tiden, spelare som tillhör startelvan dessutom. Trots detta har man spelat sitt spel och tagit poäng efter poäng och det är en enorm styrka ta med sig in i andra delen av säsongen som vi går in i nu efter matchen mot Atalanta. Många har undrat och sagt: När ska denna tur ta slut för Milan? Jag säger att presterar man bra fotboll i ett år i sträck så handlar det inte om tur utan snarare om en kvaliativ grupp med spelare som vet exakt vad de ska göra även om man saknar nyckelspelare i laget.

Skadeläget börjar dessutom ljusna för Milan. Man har till matchen mot Atalanta fått tillbaka Rebic men framförallt Theo som felaktigt visade positivt för Corona. Även Leao är tillbaka från sin avstängning. Milan kommer som sagt från en säker 2-0 vinst på bortaplan mot Cagliari, där Zlatan gjorde två mål efter sin första start på nästan två månader. I samma match blev Saelemaekers även utivisad efter två snabba gula och missar därmed matchen mot Atalanta. En annan spelare som missar matchen pga avstängning är lagkaptenen Romagnoli. Övriga spelare som är borta till denna match är: Hakan, Gabbia och Bennacer. Milan ligger just nu tio poäng före Atalanta som måste vinna, jag tror att med vår höga press och löptstyrka kommer Milan skära djupa sår i Atalantas backlinje, jag gissar på en 3-1 seger.

Atalanta:

Trots att Atalanta ligger tio poäng efter Milan i ligan så har man endast en poäng upp till CL-plats. Man har inte heller förlorat sedan i slutet av November då man förlorade hemma mot  Hellas Verona med 0-2. Atalanta har även gått vidare från sin grupp i CL där man i åttondelen kommer möta självaste Real Madrid. Så vi alla vet vilken högsta nivå detta lag besitter. Man har dock på de två senaste matcherna endast fått med sig två poäng och endast ett gjort mål: 1-1 borta mot Udinese och 0-0 hemma mot Genoa. Lagets bästa målskytt iår år Luis Muriel med sina elva mål, tvåan på den listan är Duvan Zapata med sju mål. Läget i Atalantas trupp är ändå bra bortsett från att Papu Gomez troligen gjort sin sista match för Atalanta pga interna schismer med Gasperini. Utöver detta så missar även Milanbekantingen Pasalic matchen pga skada, i övrigt är det ett komplett Atalanta som kommer till Milano och San Siro.

Snabba fakta:

  • Senaste matchen mellan Milan-Atalanta på San Siro slutade 1-1 efter mål av Hakan för Milan och Zapata för Atalanta
  • Milan har endast vunnit en av de fem senaste mötena mot Atalanta.
  • Senast Milan vann mot Atalanta på San Siro var 2014.
  • Atalanta har kryssat i fyra av de fem senaste matcherna på bortaplan.
  • På totalt 137 matcher i alla sammanhang mellan Milan och Atalanta så har Milan vunnit 65 av dessa och förlorat 26 man har spelat oavgjort 46 ggr.

Serie A: Milan-Atalanta

Arena: San Siro

Avspark: Lördag, 23/1-2021, kl 18.00

TV: CmoreFotboll

Domare: Maurizio Mariani

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen