Redaktionens Spelarbetyg – Sassuolo – Milan

Äntligen blir det vinst för Milan! Efter två raka kryss mot Genoa och Parma så slår Milano klubben Sassuolo med 2-1. Det första målet kom efter endast 6,2 sekunder och det gjordes av Leao, efter ett offsidemål av Hakan så dröjde det bara fåtal minuter innan Saelemaekers gjorde 2-0 på riktigt. Det var en sömnig andra halvlek tills dess att Berardi slog in en frispark i den 89:e minuten, på tilläggstiden blir det spännande men Milan åker hem med tre poäng. Nedan ser ni redaktionens spelarbetyg.

Donnarumma 6 – En välspelad match av våran förstemålvakt, kunde fått ett högre betyg om han höll nollan men man kan inte kräva att han ska ta den frisparken.

Calabria 6 –  En klart godkänd insats utav Calabria, stabil bakåt och följer ofta med framåt. Han kan förbättra sin teknik och passningarna men annars ser han fortsatt strålande ut.

Kalulu 7 – En klart mycket bättre match idag om man jämför med matchen mot Genoa, I första halvlek så gör han knappt ett misstag och ser väldigt stark ut. Han fortsätter starkt i andra och det slutar med en väldigt bra match.

Romagnoli 7 – Syntes väl inte lika mycket som sin mittbackskollega men gör det ändå väldigt bra. Kjaer saknas inte lika mycket i denna matchen och Romagnoli verkar hitta tillbaka till formen.

Theo 6,5 – Han är alltid med offensivt och får utdelning av det idag igen, inget mål idag men en assist i alla fall. Väldigt bra match Theo som ser stabil ut både bakåt och framåt nu.

Kessie 6,5 – Nästintill felfri denna matchen också tills han drar på sig ett onödigt gult kort som nu leder till att han missar nästa match (Lazio). Till hans försvar så va det väldigt billigt.

Tonali 5,5 – Ingen vidare insats av våran supertalang idag, kom inte rätt till det och får en hel del smällar. Går av redan efter 45 minuter och förhoppningsvis är det ingen skada på den unge italienaren.

Calhanoglu 6,5 –  Han ligger bakom väldigt mycket offensivt men gör inget godkänt mål idag, bara ett offside mål. Dock så slår han en assist och gör en bra match.

Saelemaekers 7 –  En stark insats av den unga belgaren, inte mycket misstag och väldigt fin i presspelet. Gör till och med ett mål efter dryga 25 minuter spelade. Bra match av Alexis!

Diaz 6 –  En godkänd match av Diaz, syntes väl inte hela tiden men ligger bakom 2-0 målet och det syns att han jobbat väldigt mycket på att spela bollen enklare.

Leao 7,5 –  Otrolig match av Leao! ett mål efter 6,2 sekunder och därmed slog han rekord i det snabbaste målet i Serie A:s historia. Annars såg han väldigt bra ut och han ser ut att ha hittat rätt nu igen! Redaktionens MOTM

Krunic 5 – Verkligen ingen bra insats av Krunic, kommer in inför andra halvleken och gör det inte bra alls. Slarvar en hel del i passningarna och direkt svag defensivt. Känns inte tryggt att Kessie är avstängd mot Lazio.

Hauge 5 – Inte den bästa matchen man har sett från Hauge heller, kanske hans sämsta i Milan tröjan. Hade han inte flyttat sig när Berardi slog frisparken så hade den inte gått in. Ingen bra match av Hauge.

Castillejo – Spelade för lite

Maldini – Spelade för lite

Pioli 7 – Milan kommer från två sämre matcher och det var nervöst inför denna matchen också men mål efter 6,2 sekunder och sedan tågar man bara på! Det blev onödigt spännande men man vinner till slut med 2-1 och man ska ta med sig den första halvleken där Milan var extremt bra.