Pioli: “Lågan som laget har inuti sig gjorde skillnad ikväll”

Med en vinst ikväll lämnar Milan 2020 högst upp i ligatabellen. Detta sade Pioli till DAZN efter en vinst med 3-2 mot Lazio ikväll:

Om kramen med laget när visslan blåstes:

— Jag samlade upp dem för att önska dem en god jul. När du vinner en så pass svår och komplicerad match så är det bara rätt att vi firar den tillsammans. Det var årets sista match. Vi var tvungna att ge in ett stort sista ryck och vi lyckades i slutändan. Jag är stolt över mitt lag, de håller på med något viktigt just nu.

Rent fysiskt, saknade du Ibrahimovic ikväll?

— Vi är medvetna om att en vinnare som Zlatan saknas från laget och att vi hade varit starkare med honom, men vi utnyttjar istället hela lagets karaktärsdrag. Jag placerade Alexis för lågt på planen, vi behövde vara mer aggressiva. Trots svårigheterna så producerade vi flera lägen där vi hade kunnat sluta vinsten för oss. Sedan hade vi våran vilja med att inte sluta kämpa tills vårat jobb var avslutat.

Vad gillade du minst med matchen:

— Först och främst, den viktigaste meriten med de här resultaten går till laget. De låter oss arbeta på det bästa möjliga sättet. Laget ger oss en känsla av säkerhet. Styrelsen har gjort laget starkare och givit mig unga spelare som växer match efter match. Vi är självklart inte perfekta, idag förlorade vi vårat fokus och det händer men vi behöver inte skämmas för det. Jag hoppas att alla spelare kommer vara tillgängliga snart, med alla skadade spelare blir det svårt att rotera runt i elvan. De här grabbarna lägger ner sin själ för laget, vi får mycket ifrån våran relation med våra supportrar som ger oss så mycket inför våra matcher.

Om transferfönstret:

— Vi har en styrelse som är mycket kompetent. Om det finns några möjligheter så kommer de ta dem. Men jag är glad och nöjd, jag vet att vi kommer hålla kvar i våran lagkänsla, sen när du har ett så pass ungt lag så kan du alltid förbättra det. Om lagkänslan gör någon skillnad så kommer vi investera allt vi har i den. När vi lyckas vinna de här matcherna så inser vi att vi fortfarande inte har vunnit något ännu. Vi ville avsluta året bra och vi har lyckats uppnå alla våra mål som vi har suttit för oss hittills. Lågan som laget har inuti sig gör skillnad och vi måste se till att den fortsätter brinna.

Om Krunic:

— Krunic spelade en väldigt bra match, han var tvungen att spela mot en stark spelare i Savic. Deras vingbackar var aggressiva, sedan kunde vi gjort något mer mot dem. Vi spelade den här matchen med uppmärksamhet för spelet.

Om Calhanoglu:

— Jag tror att vi vinner de här matcherna eftersom vi har så pass bra och starka spelare. Jag hade inte bytt dem för några andra och Calhanoglu är en av dem. Okej visst, man behöver en laganda men sedan behöver du kvalitetsspelare. Calha är helt fantastisk. Han är intelligent, han vet hur han ska röra sig, han vet hur han ska anfalla, han kan länka spelet och offrar sig för laget. Jag vill att mina spelare ska hålla den här nivån, vi spelar på toppnivå just nu. Vi har flera roller täckta i laget som håller toppnivå och vi måste fortsätta med det.

Vad äter Theo?

— Jag är inte ens säker om han äter lika mycket som vi vill att han ska göra (säger Pioli skrattandes).

Om kaffet som han dricker innan matcherna:

— Det är en vana. Jag lämnar omklädningsrummet till spelarna för att inte ligga på dem för mycket innan matcherna. Jag vill vara lugn och lugna mina spelare.

Om Hakans kontraktförnyelse:

— Jag tror det inte kommer vara några problem med det. Calha mår väldigt bra med oss och med den här klubben. Jag är säker på han kommer stanna här sedan så har vi förhandlingarna som pågår just nu. Klubben, styrelsen, jag och spelaren vill alla samma sak. Han har blivit en viktig spelare och kan fortfarande växa. Det är en spelare som man kan lita på.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer