Redaktionens spelarbetyg: Udinese – AC Milan

Donnarumma – 6,0 Skönt med Donna tillbaka i mål igen. Betyder mycket för laget med sin pondus. Gick åt rätt håll på straffen ändå.

Calabria – 5.5 Bra i defensiven i första halvlek, inte lika bra som vi varit vana vid på senare tid. Svagare i andra och helt rätt att bli utbytt.

Romagnoli – 5.0 Långsam, klumpig och helt ur form. Orskar straff där han inte hänger med riktigt. Skärpning för vår kapten. Har varit svag på sistonde, trots skada så måste man se någon förbättring snart och det gör vi inte.

Kjaer – 6.5 Ledaren i försvaret. Offrar sig kopiöst för laget i alla lägen och agerar städgumma många gånger. Väldigt stark med sitt huvudspel samtidigt som han också visar prov på känsliga fötter emellanåt.

Theo – 6.0 Bra match idag av Theo, där han vinner väldigt mycket dueller i spelet man mot man. Utöver detta så har Theo väldigt många lyckade passningar idag. När Rebic byts in så vågar Theo även gasa på lite mer offensivt känns det som.

Bennacer – 5.5 Lite sämre insats idag av den gode Bennacer, kommer lite fel in i matchen och han hittar inte sitt spel idag. Blir helt korrekt utbytt mot Tonali.

Kessie – 7 Ett djur. Är förutom sitt mål en jätte som aldrig verkar bli trött. Springer väldigt mycket idag. Pangar in ett drömmål också.

Leao – 5.5 Försöker och försöker utan att riktigt få till det. En ung spelare som Leao är måste bli jämnare i sitt spel om han ska kunna konkurrera ut Rebic. Man ser att talangen finns den men den visas inte tillräcklit mycket idag.

Salemaekers – 5.5 En sak är säker när det kommer till denna spelare: Du får alltid ett stenhårt jobb. Han sliter som vanligt väldigt mycket, men lägstanivån är för låg och gör en mindre bra insats idag.

Hakan – 5.0 En väldigt dålig Hakan idag. Väldigt långsam i sitt spel, dåligt passningsspel och är den som gör att vi får väldigt dåligt tempo i anfallsspelet tyvärr. Är inne i en situation om sitt kontrakt som snart löper och frågan är om det påverkar? Klart det gör. Men insatsen måste bli bättre framöver.

Zlatan – 8 Vad ska man säga? Spelar fram till ett mål och avgör sedan själv med ett otroligt mål. Är helt avgörande idag med sin aura och vilja att vinna när spelet låser sig för Milan. Vill inte tänka tanken vid ett Milan utan Zlatan.

Avbytare & tränare

Tonali 6.0 Kommer in istället för Bennacer och visar att han är på rätt väg. Han påverkar spelet med sitt lugn. Blir mer och mer säker i sin roll i laget. Utöver passningsspelet så visar han också att snabbheten finns där.

Diaz – 5.5 Kommer in i ett läge där det inte funkar för laget alls. Försöker påverka laget med sitt kvicka spel utan att lyckas denna gång. Förtjänar dock att starta snart då Hakan inte alls presterar mer just nu.

Rebic – 6 Skönt att ha tillbaka Rebic i laget. Kommer in och sätter prägel på laget direkt, fartfylld och med en stpr energi så ser Rebic till att han alltid är farlig. Med lite tur hade han kunnat bli målskytt idag.

Dalot – 5.5 Kommer in och gör inget större väsen av sig. Gör inte bort sig och gör inte mycket åt andra hållet heller. Bra att det finns konkurrens nu ändå mellan honom och Calabria.

Krunic För lite speltid för att betygsättas.

Pioli – 7 Bra byten igen och segersviten hålls vid liv. Allt går Piolis väg just nu. Vi önskar att det fortsätter på det spåret.

 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer