Redaktionens spelarbetyg: Napoli – AC Milan

Donnarumma – 7.5 Trots sina 21 år så känns Donnarumma som att han varit med väldigt länge, visar ett otroligt lugn. Står idag för ett flertalet räddningar som räddar Milan. S

Calabria – 6.0 Gör ett bra jobb. Raderar bort Insigne från matchen totalt. Följer med även upp några gånger men utan att göra skillnad. Mest nytta i defensiven även denna gång.

Kjaer – 6.5 Återigen en väldigt stabil match av vår danske landslagskapten. Hamnar i alltid rätt position på något sätt, är väldigt tung att möta i luften och förlorar sällan dueller. Så även idag.

Romagnoli – 6.0 Börjar matchen med att bli ifrånsprungen så det heter duga från Politano. Känns väldigt osäker och tung i inledningen. Men desto mer matchen lider desto stabilare blir Romagnoli. Känns ändå som att Kjaer och Romagnoli synkar enormt och täcker upp varandra bra. Hoppas vår kapten kan hålla sig skadefri och att formen ökar stegvis.

Theo – 7.5 Otroligt hur denna människa orkar att både anfalla samt springa hem och ikapp många gånger denna kväll. Har ett snyggt inlägg till Zlatans 1-0 mål. Är fantastisk i både offensiven och defensiven idag. Fortsätter Theo utvecklas defensivt så måste vi nå CL för att inte tappa honom. Det kryllar inte direkt av kvalitativa vänsterbackar i Europa.

Kessie – 6.5 Efter en lite svagare första halvlek så kommer Kessie ut till andra halvlek med sitt vanliga jag. Springer som vanligt, är tung att möta och vinner viktiga dueller. Landslagsspelet har säkert gjort sitt men Kessie kan bättre men ändå fullt godkänd idag.

Bennacer – 6.5 Likt Bennacer så var första halvlek sådär. Napoli kom igenom lite för lätt i mitten utan att skapa något dock. Kom ut i andra halvlek och sprang enormt. Lite slarvig emellanåt i passningsspelet som hade kunnat kosta.

Rebic – 7.0 Vilken vänsterkant vi har med Theo och Rebic. Rebic är fortfarande inte 100% efter sin axelskada men trots det är insatsen otroligt bra. Kompletterar Theo väldigt bra i balansen mellan att attackera eller försvara. Alltid ett hot framåt idag och har en assist till Zlatans 2-0 mål.

Hakan Calhanoglu – 6.0 Är en offensiv spelare och där saknar vi hans insats idag. Är ändå godkänd tackvare sitt defensiva slit. Milan är väldigt starka defensivt idag och det börjar oftast längst fram i planen och Hakan var en del av detta idag. Kan dock otroligt mycket mer såklart.

Saelemaekers – 6.0 Är godkänd av samma anledning som Hakan, Milans starka defensiv är en total laginsats där alla måste delta. Och det gör verkligen “Sälen”. Sliter otroligt mycket i alla situationer och dessa rollspelare ska inte underskattas i ett lag som årets Milan är.

Zlatan – 8.0 MOTM Oroväckande med baksida lår. Återstår att se hur allvarligt det är. Men backar vi bandet innan Zlatan fick utgå: Nickar in 1-0 efter ett snyggt inlägg där han totalt mosar Koulibaly i luften. Gör även ett andra för idag där han knäar in 2-0 från nära håll efter pass från Rebic. Detta mål ser enkelt ut, men är ett konstverk då allt sker i en otrolig fart. Vilan verkar ha gjort Zlatan gott då han även var outstandning i andra dueller på plan. Nu håller vi alla tummar vi har för att skadan inte är allvarlig. För då Leao är borta ett tag och med Colombo och Maldini som ersättare så kan det bli tungt fram tills fönstret i Januari.

Avbytare & Tränare:

Hauge – 6.5 Kommer in och visar sin elegans i sitt spel direkt. Man ser att Hauge verkligen har kvaliteter i sitt spel. Gör dessutom sitt första mål i Serie A när han punkterar matchen med sitt 3-1 mål på övertid.

Castillejo – 5.5 Kommer in och sliter hårt i defensiven. Hinner inte uträtta något offensivt av värde. Gör det man kan kräva av en inhoppare i det skedet av matchen.

Krunic Spelade för kort tid för att betygsättas

Bonera – 7.0 En klockren debut för Bonera i A-laget. En seger borta mot Napoli och vinst i kompismatchen mot Gattuso gör att Bonera kvittar ut en 7:a i betyg. Träffar rätt med ersättarna dessutom.

 

 

 

 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen