Bonera: “Vi spelade som det bra lag vi är”

Bonera pratade varmt om spelarna och laget efter gårdagens vinst med 2-0 mot Fiorentina. Speciellt Kessie fick en hel del beröm.

— Jag ser det som att ytterliggare en pusselbit är lagd i det stora pussel vi började på för ett tag sen. Matchen direkt efter Europa League är alltid tuff, vi reagerade och spelade som det bra lag vi faktiskt är.

Stefano Pioli ringde till spelarna direkt efter slutsignalen och man kunde se hur Kessie och Donnarumma gick runt med telefonen i handen.

— Detta är en grym grupp människor. Vi fortsatte med samtalet i omklädningsrummet. Pioli är alltid med oss och hjälper även till med träningarna. Jag älskar denna erfarenheten jag får men vi är givetvis väldigt ivriga på att få tillbaka Stefano.

Kessie har på senare tid visat sig enormt viktig för laget. Bonera samstämmer med kören.

— Vi har alltid vetat hur viktig Kessie är. Både för kvantiteten och kvaliteten. I början tänkte många att han mest är muskler på mittfältet, men nu har han verkligen jobbat upp sin teknik också. Vi är oerhört glada att ha honom i Milan.

Bonera backade även upp Calhanoglu som haft det lite tyngre på sistone med poängproduktionen och menar att det kommer lossna. Jag vill dock visa er ett citat som är en rejäl hyllning av både Calabria och Simon Kjaer.

— Calabria spelar med mycket mer självförtroende nu och något som hjälpt är Simon Kjaer. Vi visste att hans erfarenhet skulle hjälpa laget när han kom i januari, han är en riktig ledare.

I en annan intervju berättade Kessie vad Pioli sagt till honom i telefonen när de vandrade runt på planen. Det handlade tydligen om straffarna.

— Jag satte den första, missade den andra och kommer ta den tredje när den kommer.

Trots Zlatans ord så får vi helt enkelt se vad som händer när båda två står på planen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen