Redaktionens Spelarbetyg, Milan-Roma

En väldigt händelserik match spelades ikväll mellan Milan och Roma, matchen slutade 3-3 efter två tveksamma straffar. Milans mål gjordes av Zlatan och Saelemaekers, där svensken gjorde dubbla. Romas tre mål gjordes av Dzeko, Veretout och Kumbulla. Nedan hittar ni redaktionens spelarbetyg.

Tatarusanu – 5 Ingen drömdebut för Milans nya andremålvakt, Donnarumma testade positivt för Covid-19 viruset innan matchen och kunde inte delta. Han saknades verkligen ikväll.

Calabria – 6,5 Ännu en godkänd insats av Calabria som inte hade en jättebra säsonga förra året men denna säsongen har det sett riktigt bra ut.  

Kjaer – 7 Milans bästa mittback just nu är helt klart Kjaer, ännu en övertygande insats av dansken. 

Romagnoli – 5,5 Han har absolut haft det tufft sen han kom tillbaka från skadan. Nu måste Romagnoli hitta tillbaka till fjolårets form, annars kan det bli skakigt i Milans backlinje.  

Theo – 6 En helt okej insats från den franska vänsterbacken, inget speciellt. Han får visa upp sin snabbhet som vanligt och visar även att han måste jobba på sina brister bakåt

Kessie – 6,5 Milans mittfält övertygar alla, ingen tvekan att kessie plus Bennacer är ett av Serie A:s bästa just nu, en väldigt bra match av Kessie återigen. 

Bennacer – 7 Så fort en Roma spelare får bollen på mittfältet så var han där, han hittar alltid Zlatan eller Hakan med sin vänsterfot och lägger ner ett hårt jobb i defensiven. Stark match av Bennacer.

Saelemaekers – 6,5 Jobbar alltid mest i presspelet och är alltid där när det är dags att kontra både offensivt och defensivt. Det blev till och med ett mål idag, en bra insats av Alexis.

Calhanuglo – 6,5 Kanske inte den bästa insatsen av Hakan någonsin men fortfarande en bra match, han fixar även den straffen som sedan Zlatan sätter dit. 

Leao – 7,5 Han har varit lite osäker inför denna matchen men idag visade han verkligen varför han är att räkna med. två assist och ett halvt onödigt gult kort, Romas försvar kommer drömma mardrömma om hur Leao snurrar upp de på läktaren efter denna matchen. grym insats! Redaktionens MOTM.  

Ibrahimovic – 7,5 Det var så nära att Zlatan återigen fick avsluta matchen som vinnare men så kom ett misstag från han själv faktiskt. En försök på rensning leder till att Kumbulla har ett helt öppet mål. Men fortfarande två mål och ännu en gång visar Zlatan att han är extremt viktigt för Milan

Avbytare & tränare:

Krunic – 5,5 Han fick väl inte riktigt chansen att göra mer i den här matchen, en helt okej match Krunic. 

Castillejo – 6 Han var snäppet vassare än Krunic och har en del farliga inlägg men annars så händer det inte mycket runt spanjoren som verkligen har tappat i form sen i våras. 

Pioli –  6 Milan ville ju såklart vinna den här matchen också och det är riktigt surt att man bara får ett kryss med sig men det kunde ha varit värre. Matchen Milan gör är klart godkänd men räcker inte till vinst. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen