Redaktionens spelarbetyg: Inter – AC Milan

Donnarumma – 7.0 Släpper in säsongens första mål i ligan. Men visar stark spelförståelse när han rusar ut och agerar extra mittback. Räddar det han ska rädda.

Calabria – 7.0 Den goda formen fortsätter och Calabria gör även idag en stark match. Känns som en helt ny spelare iår och det känns tryggt med Calabria i laget just nu. Är stark i defensiven idag och följer med bra uppåt.

Romagnoli – 5.0 Tyvärr fel match för Romagnoli att komma tillbaka till efter en lång skadefrånvaro. Blir helt och hållet bortsprungen av Lukaku matchen igenom och förlorar varje duell. Även slarvig i passningsspelet.

Kjaer – 8.0 En svag första halvlek från Dansken. Kommer tillbaka in till andra halvlek med en helt annan pondus. Han tjuvar inte längre mot Martinez, han vinner viktiga dueller mot Lukaku, Kjaer är helt enkelt överallt i andra halvlek. Lite slarvig dock i vissa skeden när det kommer till passningsspelet.

Theo – 5.0 Uppenbart vilken lagdel som var vår svaghet idag. Theo hade en tuff dag på jobbet. Han kom helt fel i allt när det gäller defensiven. Idag vägde inte hans i vanliga fall underbara offensiv hans brister i försvarsspelet. Han var inte med så mycket offensivt heller pga att Hachkimi var ett ständigt hot mot Theo. Finns mycket att slipa på om Theo ska bli den världsback vi vill att han ska vara.

Bennacer – 6.5 Stabil, lugn, skicklig. Finns mycket mer av att ta från denna spelare framöver. Gör saker och ting precis efter manualen. Allt ser så elgenat och enkelt ut när Bennacer spelar fotboll.

Kessie – 8.0 Ett djur. Har kanske det lite tufft i första halvlek. Men har en fysik som är på Lukakus nivå. Det märkte man i vissa dueller de emellan där Kessie vinner dessa i viktiga skeden av matchen. Springer som vanligt väldigt mycket och täcker ytor.

Salaemaekers – 7.5 Att Calabria är bättre iår kan vi nog tacka denna herre för. Är otroligt nyttig med sitt riviga och uppoffrande spel. Krigar och ger allt i ALLA situationer. Både framåt och bakåt. Väldigt underskattad spelare och bara 21 år gammal. Ser personligen en framtida innermitt i denna spelare. Bensinen tog slut tidigt, inte så konstigt.

Leao – 6.5 Väldigt bra och aktiv första 20. Spelar även fram till Zlatans andra mål. Är alltid ett hot framåt. Typiskt unga spelare så är de väldigt ojämna i sitt spel. Och desto längre matchen led desto mer varierat blev Leaos spel. Tror alla kan se Leaos potential och han är klart godkänd idag.

Hakan Calhanoglu – 6.0 En för dagen osynlig Hakan, gör inget större väsen av sig. Blixtrar till då och då. Viktig för Milan och kommer fortsatt vara en av ledarna i jakten på kvalificering till CL.

Zlatan – 8.5 MOTM Ja, vad ska man säga om Zlatan som inte är sagt redan? Två mål idag. Och inte bara för målen, han är helt oersättlig i spelet med rygg mot motståndare. Vinner varje duell mot De Vrij. Vinner väldigt många dueller där laget får tid att komma upp i plan och etablera spel på offensiv planhalva.

Tränare och avbytare:

Krunic – 6.5 Kommer in istället för Leao och gör ett hästjobb. När Krunic kommer in så blir vänsterkanten hyfsat stabil och Inter kommer inte fram lika ofta där som med Leao & Theo samtidigt på plan. Hade även en bra målchans som kunde resulterat i ett mål med bättre skärpa.

Castillejo –  5.0 Kommer in samtidigt som Krunic. Och tyvärr så är Samu helt ur form. FIck en hel del ytor att sprinag på som inte förvaltades. De slarvades t o m bort. Jag tänker Rebic med de ytorna så hade matchen varit stängd tidigare till vår fördel.

Tonali: Spelade för kort tid för att bedömas. Kul dock att vinna ett första derby.

Pioli – 7.0 Enda felet var väl att starta med Romagnoli. Men vad har man för alternativ? Inga. Han vinner ett derby och sviten håller i sig. Bra byte med Krunic in. Det gav ett mer stabilt Milan. Het vid sidan av där Pioli blev varnad. Klart godkänd.

 

 

 

 

 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer