Redaktionens spelarbetyg: AC Milan – Sparta Prag

Tatarusanu – 5,5 Inget att göra idag. Finns inte mycket att tillägga.

Calabria – 5,5 Gör det man kan kräva idag, känns given som högerback för en lång tid framöver. Stabil och godkänd idag.

Kjaer – 6,0 Säker i sitt spel, spelar med ett lugn. Sparta hotar inte alls idag. Har ett par bra bollar bakom Sparta Prags backlinje.

Romagnoli – 5,5 Inte mycket att göra idag, ställs inte på prov alls. Man märker fortfarande att han har en bit upp till bra form. Lite slarvig emellanåt.

Dalot – 7,0 Är bra defensivt och följer med bra uppåt. Gör utöver målet en väldigt bra insats idag. Känns tryggt att ha en bra backup till Theo/Calabria.

Bennacer – 7,5  MOTM Är överallt idag, täcker varje position känns det som. Är ett otroligt nyttig i både spelet på offensiv planhalva såväl som defensiv. Fortsätter Bennacer utvecklas såhär så är det en blivande världsspelare.

Tonali – 5,5 Kommer mer och mer in i Milan. Är godkänd idag, Tonali blir bättre och bättre och det såg man idag. Tryggheten själv i passningsspelet.

Diaz 7,0 Kvick, trygg med bollen och väldigt teknisk. En väldigt bra Diaz idag som krönar insatsen med ett mål där han först vinner bollen för att släppa den till Zlatan som sedan spelar fram Diaz som är kylig i avslutet.

Krunic – 5,0 Osynlig idag, fel motstånd för den typ av roll för Krunic känns det som. Har svårt att komma till i många situationer trots att viljan och hjärtat finns där för klubben.

Castillejo – 4,5 Ännu en dålig insats, han är anledning till att Milans offensiv stannar upp helt emellanåt. Hamnar i konstiga situationer där det finns lägen att spela enkelt. Hittar vi köpare i Januari så är det bara att ta pengarna och springa.

Zlatan – 5,5 Äntligen en dålig insats tänkte jag skriva. Vi är bortskämda med en Super-Ibra. Han är fortfarande väldigt viktigt i många lägen. Men idag var det en sämre Zlatan, som visserligen står för en assist men missar även en straff ganska solklart. Jaja, det var bra att Zlatan byttes ut inför Söndagens tidiga bortmatch mot Udinese. (12.30)

Avbytare & tränare

Leao – 7,0 Med lite skärpa hade han gjort tre mål efter inhoppet. Skapar alltid något, är extremt skicklig med boll. Han har egentligen allt för att bli en spelare av yttersta internationella klass. Men då måste han vara 100% fokuserad i varje minut.

Conti – 5,0 Kommer in efter lång skadefrånvaro. Hinner inte lämna avtryck men är godkänd. Hoppas den gode Conti får hålla sig skadefri nu.

Duarte – För lite speltid för att kunna betygsättas

Kessie – För lite speltid för att kunna betygsättas

Maldini – För lite speltid för att kunna betygsättas

Pioli – 7,0 Smart att byta ut Zlatan efter 45 min och spara denne till Udinese borta. Leao in medförde fart och fläkt samt mål direkt. Gjorde bra byten och är fortsatt obesegrad i de 24 senaste matcherna. Det räcker så.

 

 

 

 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer