Pioli: “Vi är lika ambitiösa som Roma, det kommer vara en öppen match”

Ett återuppfött Milan som efter matchen mot Celtic spelade sin 21:a obesegrade match. Efter 8 vinster i Serie A letar Pioli och hans grabbar efter den 9:e mot Roma imorgon, detta hade Pioli att säga i presskonferensen inför matchen:

— Varje match är viktig, vi började bra och vi måste fortsätta med det. Vi möter en stark motståndare som har vunnit 5 av deras 6 bortamatcher. Det är en motståndare som har liknelser till Milan, de har en tränare som bekräftade sig själv efter ett bra första år i Italien, de har tagit in starka unga spelare som Kumbulla, de har rekryterat viktiga spelare som Pedro. Det är ett ambitiöst lag och det är vi också, det kommer vara en öppen match.

Oavsett hur morgondagens match slutar kommer Milan hålla sig kvar på första platsen en vecka till. Detta sade tränaren om Milans placering:

— Vi är bara vid början, vi måste vara väl förberedda för att klara detta svåra prov. Det här är ytterligare en match med 3 poäng tillgängliga, vi kommer behöva spela på en hög teknisk nivå för det är ett viktigt lag som vi möter.

Imorgon kommer Pioli att sakna Rebic och möjligtvis även Calhanoglu.

— I början av den här säsongen spelade vi bra utan att förlita oss på viktiga spelare som Ibra, Romagnoli och Calha. Det är viktigt att ha så många spelare som möjligt tillgängliga. Det är bäst för Calhanoglu och Rebic att inte spela imorgon. Rebic kommer inte vara där imorgon, vi kommer kolla till honom igen inom de kommande dagarna. Hakan har varit med och tränat två gånger men det blir svårt för honom att spela imorgon.

Pioli avslutar presskonferensen med hans kommentar på liknelserna mellan Ibrahimovic och Dzeko:

— Om vi tänker på den sista matchen som vi spelade mot Roma i juni och det karaktärsbytet som skett så har Ibra och Rebic fått helt nya karaktärsdrag. Zlatan ger oss många lösningar, både Ibra och Dzeko är anfallare och ledare. Vi kommer behöva se till att Dzeko får se bollen så lite som möjligt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen