Pioli: “Milan är på rätt väg”

Imorgon kväll är Milan tillbaka i spel i Europa League-gruppspelet mot Sparta Prag. Milan lämnade söndagens match mot Roma oavgjord med tre mål mellan vardera lagen, detta sade tränaren Pioli om morgondagens möte:

Vi hamnade i en väldigt komplicerad grupp, vi måste visa vilken nivå vi spelar på. Vi kommer möta ett starkt lag, det kommer vara en svår utmaning. Mot Roma spelade vi en utmärkt match. Vi ville ta hem tre poäng och vi lämnade matchen med ånger. Känslan är att vi är på rätt väg.

— Det är viktigt att laget inte nöjde sig med att matchen avslutades oavgjord. Morgondagens match kommer kosta oss fysiskt och mentalt så det är normalt att vissa byten kommer göras. Jag gillar inte att prata om förändringar, vi förbereder oss så bra som möjligt. Januarifönstret? Det är väldigt tidigt att prata om det, det är värdelöst att prata om det. Jag är säker på att om vi behöver interagera så är ledningen förberedda för det.

Målvakten Tatarusanu gjorde sin debut mot Roma då Gigio saknas efter att han testades positiv till Covid-19. Rumänen begick ett misstag som kostade Milan ett mål i en relativt jämn match, detta sade tränaren om spelarna inför matchen:

— Jag har pratat med Tatarusanu och hela laget. Jag har förtroende för honom och alla andra spelare som är tillgängliga just nu. Dalot är redo, han togs in med tanken att han kan spela både höger- och vänsterback. Theo Hernandez och Kessie får spela mycket, jag vet inte om de kommer spela imorgon. Jag har inte bestämt mig ännu och jag har inte sagt vad min elva kommer vara, samma gäller för Ibrahimovic. Vi behöver vara sparsamma om våran energi, direkt efter matchen i Europa League möter vi Udinese, det finns flera viktiga matcher som vi kommer spela. Baresi? Han är en Milan-legend och jag är mycket glad över att höra hans nya position.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen