Pioli: “Ibra? Han bad mig att byta ut honom men jag lyssnade inte på honom”

4 spelade matcher i Serie A och fyra vunna nu efter derbyt mot Inter. Pioli tog till mikrofonerna för att tala om kvällens vinst i en intervju med Sky.

Om vinsten:

— Jag sa redan igår att dagens resultat inte kommer förändra något. Vi är nöjda. Vi vann mot ett starkt lag, vi var bra på att lida under matchens gång. Det var en viktigt vinst för våra fantastiska supportrar, de eskorterade oss till arenan. Våran resa är lång och det finns fortfarande förbättringar som måste göras.

Om Ibrahimovic:

— Han var väldigt trött, han bad mig att byta ut honom men jag lyssnade inte på honom. Hans karaktärsbidrag är grundläggande för laget. Vi är på rätt spår, vi växer.

Om Piolis tidigare ryktade flytt ifrån Milan med Rangnicks ankomst:

— De som tänker för mycket om det förflutna kan inte njuta av dagsläget. Vi vill fortsätta med det vi håller på med, lagandan är fantastisk. Vi vet att vi har vissa svårigheter, vinsten var inte enkel för oss. Vi kan förbättra oss på flera olika sätt, ifrån en karaktäristisk synpunkt har det här laget gjort en otrolig resa.

Om Leao:

— Jag var förvånad att ingen förväntade sig att Leao skulle starta, vi har alltid spelat med en ytter på högerkanten och en forward på den vänstern. Han verkar lita på sig mer efter den sista matchen. Det är vårat sätt att spela, att ta risker, men det hade varit fler risker om vi lät Inter komma in på våran planhalva. Det är vårat sätta att spela utan att lida av konsekvenserna. Jag tror att vi hade flera lägen som vi försökte att utnyttja.

Om Scudetton:

— Jag gillar att tänka positivt, enligt mig så finns det tre eller fyra lag som har investerat mer än oss. Vi har investerat fast i ett mer långsiktigt perspektiv. Vi måste vara ambitiösa, att vinna ligan kommer vara tufft. Vi är sju topplag och i slutändan kommer endast fyra avsluta säsongen nöjda, vi hoppas att vi är en av de fyra. För att slåss om Scudetton så måste du höja nivån på spelarna, vi gör det men ett år kommer inte vara tillräckligt. Det här laget spelar bra, det är sammansatt av några äldre vinnare och några unga talanger.

Om försvaret:

— Jag skulle vilja understryka försvararnas prestation idag, vi tog oss an de två mot två. Kjaer lyckades att spela matchen med ett gul kort redan i den 21:a minuten och Romagnoli spelade utmärkt idag.

Om hans relation med Ibra:

— Jag ger mig själv inga utmärkelser i min relation till Ibra, han är otroligt professionell. Han är tävlingsinriktad, han är alltid tillgänglig för laget. På hans första dag sa han till mig “Du är tränaren, jag är spelaren och jag kommer respektera alla dina beslut”. Det kommer finnas tillfällen där vi inte är överens men detta appliceras för alla spelare. En väldigt jobbig period börjar nu, nu måste vi tänka på matchen mot Celtic. Vi måste fortsätta att göra bra ifrån oss sen kommer matchen mot Roma.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen