Pioli: “Grabbarna förtjänade det här, jag trodde på dem under förlängningen”

Efter en nervkittlande och händelserik match kvalar Milan till gruppspelet i Europa League. Detta sade Pioli till Milan TV om vinsten i Portugal:

Om straffarna:

– Straffarna är som ett lotteri men grabbarna förtjänade dem för deras tjänst, för allt arbete de lagt in. Det är självklart att jag är nöjd.

Om rädslan att inte kvala till gruppspelet:

– Jag var säker att grabbarna skulle vända. Sen i straffarna hade vi chansen att avsluta matchen vid tre olika tillfällen, hoppet var alltid där. Det hade varit tråkigt (att förlora), det var det första målet som vi hade inför säsongen, ett mål som vi arbetade emot redan förra året. Grabbarna kan bättre än mig om att det finns situationer där du måste vara mer effektiv, när man börjar känna sig trött. Det här är ett väldigt bra resultat.

Om laget i dagsläget:

– Positiva resultat hjälper laget att återhämta sig snabbare. Gruppen kommer aldrig vara ett problem, det här är en grupp som fungerar bra och gör bra ifrån sig. Vi vet att vi inte är bäst i världen eller i Italien men vi siktar emot att spela på den högsta nivån. Det finns nivåer som vi kan förbättra oss vid.

Om Colombo:

– Jag gav Lorenzo en klapp på ryggen och tackade honom för straffen som vi fick i den 120:e minuten, han träffade bollen rätt vid rätt situation. Det här var viktig träning för honom.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer