Inför: Rio Ave – AC Milan

Ikväll är det dags för Europa League-kval igen. Nu ska Milan visa vad som krävs.

AC Milan:

Lite med andan i halsen tog vi oss vidare i förra kvalrundan mot norska ligaettan Bodö/Glimt och nu har vi dessutom värvat en av deras största stjärnor Jens Petter Hauge, kan det bero på matchen mot oss? Mest troligt så va?

Mötet med Crotone var inget superimponerande men tre poäng är alltid tre poäng. Crotone var inte speciellt imponerande oavsett om nykomlingar har en tendens till att sprattla lite i en säsongsinledning. Kul att se Brahim Diaz göra mål och han lär nog få starta idag också med så många borta ur offensiv synpunkt. Kan tänka sig att vi får se Zlatans gamla parhäst Rafael Leao från start också.

Vår säsongsinledning har varit stark med åtta vinster i rad, dock mot varierande motstånd ochdet ska vi inte sticka under stolen. Vi ska bara gå vidare ur detta möte. Det finns ingenting annat men det finns mycket som talar emot oss. Kanske inte så konstigt med tanke på vår gedigna skadelista. Kaptenen Romagnoli borta, Zlatan borta och Rebic borta är definitivt tre otroliga tunga tapp och motsåndarna Rio Ave kommer skatta sig lyckliga över att slippa möta denna imponerande trio. Helt enkelt så saknar vi fire power inför ikväll. Det är inte lätt att ersätta Zlatan och Rebic, deras del i det offensiva spelet är helt ovärderligt och nu kommer Hakan Calhanoglu få ta ett enormt tungt lass. Med det sagt så ska vi ändå kunna slå ett lag som Rio Ave.

Rio Ave:

Ett lag man på förhand inte vet så mycket om, mest namnstarke spelare är det eviga Chelsea-lånet Lucas Piazon och det kanske säger något. Förra året slutade man på fjärde plats och var endast fem poäng ifrån att ta direktplatsen till Europa League istället. Laget tappade sin tveklöst starkast lysande stjärna iraniern Mehdi Taremi till fjolårets ligavinnaren, tillika stora draken, FC Porto. Iraniern delade på skytteligatiteln med Benfica-duon Pizzi och Carlos Vinicius med 18 gjorda mål på 30 omgångar. Man har inte ersatt honom på något värdigt sätt och har haft tre olika spjutspetsar på de tre senaste matcherna.

Inledande formen är direkt svag och man har problem med att göra mål, kanske det förklarar rotationen. Deras första match resulterade i ett 1-1 resultat där man var tvungen till att vänta till 93 minuten innan det kvitterades. Efterföljande omgång var EL-kvalet mot Besiktas. Även då fick man vänta till den 85 minuten innan kvitteringen kom och en straffläggning kunde skicka det portugisiska laget vidare. Trots att man slungade iväg 15 avslut. Tredje omgången slutade 0-0, man har alltså inlett med två raka kryss i ligan.

Snabba fakta:

• Vinner vi är vi klara för Europa Leagues gruppspel.

• Rio Ave har precis bytt tränare inför säsongen då Braga plockade upp deras förra.

• Milan har aldrig mött Rio Ave i en tävlingsmatch.

• Det sträcker sig till 12 år sedan vi senast mötte portugisiskt motstånd. Då SC Braga. Ronaldinho avgjorde i 93 minuten.

Europa League: Rio Ave – AC Milan

När?: 21:00 avspark

Arena: Estadio dos Arcos

Hur ser jag matchen?: Tyvärr stream

Domare: Jesus Gil Manzano

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer