Inför: Inter – AC Milan

Imorgon kväll klockan 18.00 är det dags för säsongens första Derby della Madonnina, när Milan möter Inter på San Siro! 

AC Milan: 

Milan har startat säsongen på allra bästa sätt. Totalt sex tävlingsmatcher har spelats, där alla har slutat med segrar (straffsegern mot Rio Ave inräknad). I ligan har man dessutom inte släppt in något mål ännu, efter en 2-0-seger i premiären mot Bologna, en 2-0-seger borta mot Crotone och senast en 3-0-seger hemma mot nykomlingen Spezia. Man ligger därmed tvåa i Serie A, där Atalanta leder med ett extra plusmål i målskillnaden. I spelarväg har vi sett en Hakan Calhanoglu som fortsätter imponera, framför allt i Europa League-kvalspelet, en Rafael Leao som gjorde två mål i senaste ligamatchen mot Spezia och en Theo Hernandez som fortsätter briljera på sin vänsterbacksposition. 

Man har nu 19 raka tävlingsmatcher utan förlust, varav hela 15 av de är segrar. Ett väldigt imponerande facit och som vi hoppas ska fortsätta ett långt tag till. 

På skadelistan har det ljusnat något, med den viktiga mittbacken och kaptenen Alessio Romagnoli tillbaka från skada. Även Zlatan Ibrahimovic är tillbaka, efter att ha visat upp två negativa covid-19-provresultat som gjorde att svensken kunde avsluta sin karantän och ansluta till laget igen. Zlatan har tränat för fullt under veckan och har därmed goda chanser att ta en startplats mot Inter. Däremot är två andra spelare otillgängliga på grund av covid-19, de två mittbackarna Matteo Gabbia och Leo Duarte. Mateo Musacchio är fortsatt skadad och därmed inte tillgänglig för derbyt. Andrea Conti tränade under veckan men förväntas inte vara redo för spel. Anfallaren Ante Rebic är osäker till spel efter att ha skadat armbågen för drygt två veckor sedan. 

Inter: 

Inter har också haft en stark säsongsinledning, med två inledande segrar hemma mot Fiorentina (4-3) och borta mot Benevento (5-2), och en oavgjord match borta mot Lazio (1-1). Man har alltså gjort tio mål, men också släppt in hela sex mål på bara tre matcher. I 1-1-matchen mot Lazio fick båda lagen röda kort, Ciro Immobile för Lazio i den 69:e minuten och Stefano Sensi för Inter i den 86:e matchminuten. De två anfallarna, Romelu Lukaku och Lautaro Martinez har båda gjort tre mål vardera för Inter, alltså har de stått för 60% av Inters gjorda mål hittills. 

Inter avslutade förra säsongen starkt, med tre segrar på de tre avslutande omgångarna. Totalt är man uppe i elva raka ligamatcher utan förlust, varav sju har varit segrar. Förra säsongen slutade man på andraplats i ligan, endast en poäng bakom mästarna Juventus. I år har man fortsatt ambitioner om att vinna Scudetton. För att hjälpa till med det har man bland annat värvat in mittfältaren Arturo Vidal från Barcelona och den offensive försvararen Achraf Hakimi från Real Madrid. Den belgiske mittfältaren Radja Nainggolan är också tillbaka efter att ha varit på lån hos Cagliari förra säsongen, där han gjorde sex mål och tre assist på 29 ligamatcher. 

På skadelistan, eller snarare covid-19-listan har man hela sex spelare som förväntas missa derbyt, Alessandro Bastoni, Milan Skriniar, Radja Nainggolan, Roberto Gagliardini, Ionut Radu och Ashley Young. Stefano Sensi är avstängd och missar också matchen. 

Snabba fakta:

Milan:

  • Milan har 19 raka tävlingsmatcher utan förlust.  
  • Man har ännu inte släppt in något mål i ligan. 
  • Zlatan är tillbaka efter att ha återhämtat sig från covid-19. 
  • Romagnoli är tillbaka efter en längre tids skadefrånvaro. 
  • Senaste matchen mot Inter förlorade man med 4-2, trots att man ledde med 2-0 i halvtid. 

Inter:

  • Inter har elva raka ligamatcher utan förlust. 
  • Romelu Lukaku och Lautaro Martinez har hittills stått för 60% av Inters ligamål.  
  • Ytterbacken/yttermittfältaren Achraf Hakimi har imponerat i säsongsinledningen med ett mål och två assist. 
  • Man har hela sex spelare borta på grund av covid-19. 
  • Man har släppt in hela sex mål på de tre första ligamatcherna. 
  • Serie A: Inter – AC Milan
  • Arena: San Siro
  • Avspark: 18.00
  • TV: C More Fotboll, C More Stream
  • Domare: Maurizio Mariani

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen