Inför: AC Milan – Roma

Ikväll tar Milan emot Roma på San Siro, när den femte omgången i Serie A ska spelas! 

AC Milan: 

Efter fyra spelade omgångar leder Milan Serie A efter att ha tagit maximala 12 poäng på de fyra matcherna. Man ligger en poäng före Napoli och Sassuolo, som båda redan har spelat sin femte match. I den senaste ligamatchen slog man Inter i derbyt med 2-1, efter två mål av Zlatan Ibrahimovic. I torsdags spelade man sin första gruppspelsmatch i Europa League när man gästade Celtic på Celtic Park. Man gick därifrån med en 3-1-seger efter mål av Rade Krunic, Brahim Diaz och Jens Petter Hauge. Målen av Krunic och Hauge var deras första i Milan-tröjan. Bäste målskytt i Serie A för Milan är Zlatan Ibrahimovic med sina fyra mål. 

Milan har nu 21 raka tävlingsmatcher utan förlust, varav 17 har varit segrar. Det är första gången sedan 1996 som klubben har varit obesegrade i mer än 20 raka matcher.  

Spelare som förväntas missa matchen på grund av skada är Mateo Musacchio, Ante Rebic och Andrea Conti. Även Matteo Gabbia kommer missa matchen eftersom han har testat positivt för covid-19. Ett frågetecken som finns inför matchen är Hakan Calhanoglu, det sägs att han har återhämtat sig från sin skada snabbare än förväntat och kan möjligtvis vara med på bänken mot Roma. Under måndagen bekräftade Milan att Gianluigi Donnarumma och Jens Petter Hauge har testat positivt för covid-19 och därmed missar matchen mot Roma.

Roma: 

Roma startade sin säsong på ett turbulent sätt, efter att ha blivit tillskriven en 0-3-förlust mot Hellas Verona efter att ha felaktigt registrerat en spelare som 22 år eller yngre. Spelaren i fråga (Amadou Diawara) fyllde 23 år i juli. Sen dess har man spelat upp sig och tagit sju poäng på de tre senaste omgångarna, efter kryss mot Juventus (2-2), seger mot Udinese (1-0) och seger mot Benevento i den senaste omgången (5-2). Precis som Milan så spelade man också gruppspel i Europa League i torsdags, där man vann borta mot Young Boys med 2-1. Bäste målskytt är den franska mittfältaren Jordan Veretout med sina tre mål, tätt följd av den spanska yttern Pedro och den bosniske anfallaren Edin Dzeko med deras två mål. 

Den engelska mittbacken Chris Smalling är den enda spelaren som kommer missa matchen mot Milan på grund av skada. Amadou Diawara missar också matchen efter att ha testat positivt för covid-19. 

Snabba fakta: 

Milan:

  • Man är obesegrade i 21 raka tävlingsmatcher, första gången sedan 1996. 
  • Bäste målskytt är Zlatan Ibrahimovic med sina fyra mål, trots att han endast har spelat två ligamatcher. 
  • Milan har vunnit tre av de fem senaste mötena mot Roma, där den senaste var i juni, när man vann med 2-0 på San Siro. 
  • Milan har vunnit flest matcher av samtliga klubbar i Europas topp fem-ligor efter återstarten. 

Roma:  

  • Mittfältaren Jordan Veretout har gjort fem mål på de sex senaste ligamatcherna, varav fyra på straff. Han är även lagets bäste målskytt den här säsongen, med sina tre ligamål. 
  • Pedro har gjort mål i de två senaste ligamatcherna, han har aldrig gjort mål i fler matcher på raken sedan 2011, när han spelade i Barcelona. 
  • Roma har endast vunnit en av deras åtta senaste bortamatcher som har spelats i Lombardiet. Det har blivit en seger, fyra kryss och tre förluster. 
  • Serie A: AC Milan – Roma 
  • Arena: San Siro 
  • Avspark: 20.45 
  • TV: C More Fotboll, C More Stream 
  • Domare: Piero Giacomelli 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer