Ibrahimovic: “Idag var jag väldigt hungrig och jag bevisade det”

Zlatan intervjuades av Sky efter att han spikade två mål i hans första match tillbaka på planen efter att han testades positiv till Covid-19.

Vad fanns det att vinna i kvällens match?

— Mycket, det var en viktig match mot Inter. Milan hade inte vunnit derbyt på fyra år, jag var inlåst i mitt hus i två veckor. Jag var väldigt hungrig idag och jag bevisade det med mina två mål. Jag är arg på mig själv över att jag inte satte straffen men det viktigaste är att vi vann. Vårat äventyr fortsätter.

Om Scudetton:

— Vi är på början av säsongen, sedan jag anslöt mig till laget har vi åstadkommit flera bra saker, speciellt efter att ligan återupptogs. Laget växer mycket, mentaliteten är annorlunda, de unga talangerna tar mer ansvar nu. Alla tränar hårt.

Känner du att du tar ansvar?

— Jag känner att jag tar mycket ansvar, jag är den äldsta i laget. Något som jag gillar mycket, alla följer mig och alla är hungriga för vinster.

Är du förvånad över dig själv?

— Jag är inte förvånad alls. Jag vet vad min nivå är. Efter min skada så åkte jag till USA för att väcka mig själv till liv. I Manchester sa Mourinho till mig att jag inte var redo och jag vill inte göra honom besviken så jag drog till USA. Sen bad Mino mig att återvända till Europa, sen sa de till mig att jag behövde åstadkomma mer i Milan så jag återvände.

Om karantänen:

— Jag förlorade bara lite av min smak, jag gjorde svabbprov varje tredje dag. Jag skulle spelat derbyt oavsett, ingen hade kunnat stoppa mig.

Om bilden på lejonet som han la upp på Instagram:

— Jag är som det där lejonet, jag ville lägga upp det efter det sista derbyt. Men jag höll det åt sidan.

Tycker du att du spelar bättre nu när du närmar dig 40?

— Jag känner mig mer fullständig som spelare, jag har mer erfarenhet. När du är ung växer du fortfarande. Nu känner jag mig mer fullständig, om jag hade fysiken som jag hade för 10 år sedan hade ingen kunnat stoppa mig men även nu kan de inte göra det.

Om jublet idag:

— Det var en som skrek ifrån publiken, jublet kom bara ifrån honom.

Om hans meriter:

— Enligt mig så har jag lite av allt. Fysiskt så mår jag bra, jag tränar mycket. Jag spelare med mycket erfarenhet och jag spelar med lagkamrater som vill åstadkomma mycket. De gör bra ifrån sig, de lyssnar, jag sätter intensiteten i laget. Jag accepterar inte att någon är avslappnad, varken i träningar eller i matcher. Du måste ge 200% i träningarna.

Om Leao:

— Han är väldigt stark, han har nästan en bättre kropp än mig. Han är snabb, han har teknik. Han måste fokusera på fotbollen precis som han gör nu. Han spelar för Milan, det finns inte mycket tålamod här.

Om Scudetton:

— Vi tar en match i taget, vi spelar varje match som om det vore en final. När jag anlände så var målet Europa League och vi nådde det. Målet för laget är att spela i Europa igen, mina personliga mål är annorlunda men jag håller dem till mig själv. Scudetton? Enligt mig så finns det en chans, den som tror kan göra allt. Vi tror på det, sen i slutändan så kan vi se hur det går. Resan är lång.

Var du inriktad på att spela runt en viss försvare?

— Ja, men jag kan inte säga vem. Tränaren förberedda oss väl inför matchen, han bestämde hur vi skulle anfalla. I den första halvleken lämnade vi matchen till motståndarna, i den andra halvleken hade vi mer kontroll. Vi åstadkom mycket bra saker, vi tog några risker men det göra man i derbyt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen