Gazidis: “Vi förbereder oss för nästa transferfönster”

Inför denna säsong värvade Milan in totalt sex nya spelare (lån som har blivit övergångar exkluderade). Den kanske mest intressanta värvningen var den italienska supertalangen Sandro Tonali som kom på lån från Brescia med en köpoption. Man värvade också Brahim Diaz på lån från Real Madrid, Ciprian Tatarusanu och Pierre Kalulu från Lyon, Diogo Dalot på lån från Manchester United och den norska talangen Jens Petter Hauge från Bodö/Glimt. Enligt MilanNews berättade klubbens VD Ivan Gazidis på Milans styrelsemöte om hans tankar om det kommande transferfönstret i januari, om den eventuella framtida turneringen European Super League och om hur klubben hanterar Financial Fair Play. 

Om kommande transferfönstret: 

– Vi går igenom ett positivt ögonblick nu, men vägen är fortfarande lång och utmanande. Klubben har ett starkt ägarskap bakom sig och de tror på ledningen. Vi har en klar strategi: att värva några av de bästa talangerna i världen och låta de växa med oss. 

– Sommarens transferfönster har precis stängts och vi är väldigt nöjda. Den sportsliga ledningen som leds av Paolo Maldini börjar redan förbereda sig för nästa transferfönster i vinter och vi är självsäkra. 

Om den eventuella framtida turneringen European Super League: 

– Det har spekulerats om European Super League i över 10 år och det pågår mycket diskussioner kring den. Men huvudfokuset i fotbollsvärlden är fortfarande på utvecklingen av de nuvarande internationella tävlingarna. Milan spelar en viktig roll i alla diskussioner om utvecklingen av fotbollen, då vår trovärdighet och vårt ledarskap gör oss inflytelserika vid olika diskussionsbord.  

Om hur klubben hanterar Financial Fair Play: 

– Om vi skulle kvalificera oss för någon av UEFA-cuperna säsongen 2021/22 kommer vår nästa utvärdering att äga rum i oktober 2021. UEFA kommer att granska de senaste årens framsteg, vilket gör att effekterna av covid-19 inte spelar någon roll. Om den finansiella utvecklingen ser bra ut, kommer vi att diskutera hur vi ska gå tillväga med de regler som finns. Just nu är det för tidigt att föra diskussioner men vi är säkra på att vi kommer att kunna följa UEFAs regler med den finansiella disciplin som vi har. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen