Redaktionens spelarbetyg: Milan – Shamrock Rovers

Milan spelade idag sin första tävlingsmatch för säsongen, matchen spelades borta mot Shamrock Rovers och Milan lyckades vinna med 2-0. De rödsvarta är vidare i Europa League-kvalet, Milan städade av Shamrock ganska enkelt idag. Nedan ser ni redaktionens spelarbetyg.

Donnarumma – 6,5 Idag hade han inte sin svåraste match men gör ändå några bra räddningar och håller nollan.

Calabria – 6 En klart godkänd match av högerbacken, alltid med i offensiven och börjar se mer och mer säker ut i försvaret nu också, han hade även några fina skott på mål.  

Kjaer – 6 Ingen Romagnoli idag pga skada, det var inga problem för Milan. Han tog på sig ledarrollen i försvaret och styrde upp det bra.  

Gabbia – 6 Även en bra insats av Gabbia, såg lite osäker ut ibland men till slut var det en stabil insats av den unge italienaren. 

Theo – 6,5 Snabb på sin kant som vanligt, även Theo Hernandez såg väldigt bra ut idag och han var ofta involverad i Milans anfallsspel. 

Kessie – 7 Det märks att Kessie har hållt igång under uppehållet för han håller samma stabila nivå nu som innan den förra säsongen tog slut, en väldigt fin insats av “Frank the Tank”.

Bennacer – 6,5 En bra start på säsongen för Bennacer, han dikterar tempot i matchen som vanligt, en fin match av Bennacer. 

Calhanoglu – 8 Hakan fortsätter i sin fina form och visar idag att han har en säker start plats mot Bologna. Idag gjorde han ett mål och en assist, en väldigt bra match av Hakan. Redaktionens MOTM.

Castillejo – 5,5 Han gjorde kanske inte sin sämsta match någonsin men såg inte tillräckligt bra ut idag, fin i presspelet men inte så mycket mer än det.

Saelemaerkers – 5,5 En helt okej match av Alexis, springer som alltid mycket men idag var han slarvig med bollen, han assisterar Hakan till 2-0.

Ibrahimovic – 7 En bra match av Ibra återigen, kanske inget jätte spektakulärt men fortfarande ett snyggt mål och en bra insats. 

Avbytare & tränare:

Krunic – 5,5 gör ingen större skillnad när han ersätter Saelemaerkers, lite slarvig men inga större misstag. 

Tonali – 5 Äntligen får Tonali debutera i tävlingssammanhang, ingen speciell match däremot och måste få mer tid för att visa upp sig och göra en debut som är värd att komma ihåg.  

Diaz – 5 Även den unge spanjoren får debutera i tävlingssammanhang, han får inte mer än cirka tio minuter och det blir så klart svårt att bedöma honom från det.  

Pioli – 6,5 En bra match av Milan, Shamrock pressade aldrig och när det väl kom till något anfall så stängde försvaret ner det snabbt. Även ett fint anfallsspel från Milans sida och det enda att önska mer är att det skulle ha resulterat i fler mål. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer