Pioli: “Vi är exalterade och redo”

Den nya säsongen börjar officiellt imorgon kl 20:00 när Milan möter det irländska laget Shamrock Rovers i Europa League kvalet. Matchen kommer spelas i Dublins Tallaght Stadium, innan avresan till Irland sade Pioli detta i en presskonferens:

– Vi är glada över att påbörja den nya säsongen och vi vill försöka avsluta den på ett sådant sätt så att vi spelar i Europa League. Det här är bara kvalet, vårt mål är att nå gruppspelet. Europeisk fotboll är vart en klubb med så här mycket historia hör hemma, vi vill komma tillbaka dit. Våran säsong börjar mot Shamrock Rovers. Tyvärr har vi en eller två viktiga spelare som är frånvarande, men vi behöver titta på de positiva aspekterna som vi kan få ut från den här matchen. Vi vet hur tuffa dessa första matcher kan vara, de har spelat fler matcher och har fler minuter i benen. Vi måste vara uppmärksamma i 90 minuter.

– Vi behövde vila. Vi fick inte många veckor på oss att förbereda oss men vi är redo och vi måste ge allt. Vi måste vara mycket tydliga och vara på toppnivå i matchen. Vi måste fokusera på vad vi gör: våran identitet, idéer och de beslut vi tar på planen. Våra nya spelare har redan tydliga uppfattningar på hur vi ska spela. Truppen är mentalt på en bra plats, fram tills nu har vi visat rätt mentalitet i tränings- och vänskapsmatcherna. Jag tränar en grupp pojkar som vet vad det innebär att ha på sig den här tröjan, de spelar med mycket tillhörighet och glädje varje dag. Det är ett bra tecken. Jag tror att fansen kommer vara väldigt glada över att se ett lag som ger allt. Vi är en tight grupp som litar på varandra.

Pioli visar mycket nöje för Donnarummas mentalitet som under förra veckan spelade för det italienska landslaget.

– Jag hade föredragit att Ibrahimovic hade spelat lite mer i vänskapsmatcherna men han är helt återställd och är alltid redo, motiverad och tävlingsinriktad. Tonali är ung men han är mogen och redo: han är glad över att vara här och har redan visat oss vad han kan ge. Under de senaste dagarna har jag gett många komplimanger till Donnarumma för hans närvaro och hans positiva inställning för hur han bemöter olika situationer i Milanello. Han utvecklas hela tiden. För mig är det ingen överraskning: han är en riktigt mogen kille. Colombo? När en ung man gör bra ifrån sig så får han spela, men vi måste helt klart ha tålamod. Lorenzo måste vara redo när han får sina chanser. Vi har olika alternativ i anfallet: om Ibrahimovic saknas kan Rebic täcka anfallet och Leao kan spela bakom som center forward.

Milan har minst sagt haft ett aktivt transferfönster där Rebic har gjort en permanent flytt till Milan, Ibrahimovic stannar ännu en säsong och Tonali har blivit en ny Milan-spelare. Detta sade Pioli om klubbens värvningar:

– Vårt transferfönster startade i förväg. Klubben har visat sin vilja att fortsätta med det vi påbörjade förra säsongen. Från kontraktförnyelser till nya värvningar har vi gjort några bra affärer och jag är verkligen nöjd. Transferfönstret är öppet lite till men nu måste vi fokusera på det som händer på planen och påbörja den här säsongen på det bästa möjliga viset. De senaste veckorna har vi tillsammans med ledningen reflekterat över de valen som är bäst för oss.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer