Maldini: “Tonali-värvningen var otänkbar”

Den nionde september blev den italienska supertalangen Sandro Tonali klar för Milan efter att ha jagats av bland annat stadsrivalen Inter. Milans tekniska direktör Paolo Maldini berättar i en intervju med Sky Sport Italia hur man rodde Tonali-affären i hamn, om det pågår några diskussioner kring Fiorentinas talang Federico Chiesa och hur laget är förberett inför Europa League-kvalet mot Shamrock Rovers på torsdag. 

– Tonali är väldigt ung och har nått sin dröm att bära Milan-tröjan. 

– Den här värvningen var otänkbar för bara en månad sedan, men vi kom hit tack vare hans beslutsamhet, agenternas arbete, Massimo Cellino (Brescias ägare och president) och även tack vare våra klubbägare, som ändrade riktning och insåg att vi kunde göra någonting stort här. 

Som bekant blev Zvonomir Boban sparkad av Milan från sin position som fotbollschef efter en spricka med VD:n Ivan Gazidis. En anledning till sprickan var att Gazidis hade haft möten med Ralf Rangnick om att bli ny tränare för klubben, något som skulle ha skett utan Bobans vetskap. Det är ännu oklart om han kommer komma tillbaka till klubben i framtiden, berättar Maldini. 

– Resultaten vi uppnådde efter återstarten var tack vare planeringen som redan hade börjat förra året. Det gör mig ledsen att Boban inte längre är här, eftersom han är en god vän och vi är en svagare klubb utan honom. Men vi försöker alla hitta en gemensam grund. 

En annan italiensk talang som Milan uppges vara intresserade av är Fiorentinas Federico Chiesa. Potentiella försäljningar av Lucas Paqueta och Rade Krunic skulle kunna hjälpa klubben att värva talangen. 

– Han är en av Italiens bästa talanger, men det har aldrig varit några diskussioner mellan Milan och Fiorentina om Chiesa. 

På torsdag ska laget bege sig till Dublin i Irland för att spela Europa League-kval mot Shamrock Rovers, som är överlägsen etta i den irländska högstaligan. 

– Vi är redo, men det är en ganska läskig match, eftersom våra motståndare leder ligan i Irland och har redan startat sin säsong. 

– Vi har några problem, Ante Rebic är avstängd och Rafael Leao och några försvarare är skadade. Det är en bortamatch och endast ett möte, så självklart är vi lite oroade. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen