Inför: Milan – Bologna

Imorgon gör Milan sin ligadebut hemma mot Bologna efter en vinst i kvalet för Europa League i torsdags mot det irländska laget Shamrock Rovers.

AC Milan:

Milan avslutar en säsong som fick ett för tidigt slut och spelade flera goda matcher när Serie A återupptogs och avslutade säsongen på en 6:e plats vilket innebar kval till Europa League. Under träningsmatcherna har man fått en glimt av förra säsongens form med fyra vinster mot Novara, Vincenza, Monza och Brescia. Likaså spelade laget bra mot Shamrock Rovers i en bortamatch som avslutades 2-0 till Milan vilket innebar att Milan har avancerat vidare i Europa League. Chalhanoglu och Ibrahimovic bevisade att de fortsatt spelar med förra säsongens hugg och gjorde ett mål var varav svenskens mål assisterades av turken. Matchen var även viktig för att få en insikt av hur de nya rekryterna faller in i Piolis system där både Tonali och Brahim Diaz kom in i den 80:e minuten, kommer de få chansen att göra sin ligadebut nu på måndag?

Milan är tyvärr i brist på spelardjup med flera viktiga spelare som saknades i matchen mot Shamrock Rovers. Kaptenen Romagnoli förväntas vara tillbaka i spel i slutet av månaden, Paquetas frånvaro ryktas vara på grund av en flytt till Lyon och Leao ska enligt italiensk media testats positiv till corona och har varit i karantän i hela 25 dagar. Både Conti och Musacchio saknades med skador men Rebic kommer vara tillbaka där hans avstängning ifrån matchen mot Shamrock var på grund av en incident som uppstod när han spelade för sitt forna lag Eintracht Frankfurt.

En vinst hemma mot Bologna kommer skicka ett viktigt budskap med den här säsongens aspirationer till alla Milanistas som kommer sitta med ögonen limmade mot tv:n på måndag, kommer jakten få sitt slut och kommer Milan nå Champions League den här säsongen med Ibra tillbaka i rött och svart ifrån säsongsstart och med Pioli på bänken?

Bologna:

Bologna startar sina andra säsong med före detta Rossoneri-tränaren Sinisa Mihaljovic på bänken. Några andra tidigare Milan-tränare som vi kommer se tillbaka i Serie A är Giampaolo för Torino och Pippo Inzaghi för Benevento. När ligan återupptogs den 22:a juli var Bologna minst sagt ett kallt lag och förlorade 5 matcher, spelade 4 oavgjorda och vann endast 2 matcher, bland förlusterna var en bortamatch mot Milan som Milan vann 5-1. Bologna är trots detta ett talangfullt lag som kan vara en sur tumme. Sinisas öga för unga talanger har bevisat sig med bland annat Musa Barrow som leder Bolognas anfall i 4-2-3-1 formationen som de brukar ställa upp med, den argentinska mittfältaren Nicolas Dominguez, japanen Takehiro Tomiyasu som gjorde mål i det sista mötet mot Milan och den 21-åriga svensken Mattias Svanberg som bevisade sig för Bologna i slutet av den förra säsongen. Bland rekryterna inför den här säsongen värvades högerbacken De Silvestri som lämnade Torino när hans kontrakt gick ut, detta för att förstärka ett försvar som läckte mål och avslutade den förra säsongen med en målskillnad på -13.

Bolognas definitiva mål inför den nya säsong är att hamna på ett bättre avslut än den föregående 12:e platsen. Den här säsongen kommer flera lag ha europaspel i siktet och huruvida Bologna platsar i Europa är upp till bevis för Sinisa och hans pojkar.

Snabba fakta:

  • Inom de två sista säsongerna har Milan förlorat båda sina ligadebuter, förra året spelade Milan 1-0 mot Udinese och 3-2 mot Napoli två år innan. Milan har aldrig förlorat 3 ligadebuter i rad innan.
  • Bologna har endast vunnit en ligadebut på ett spann på 10 år, detta var en 1-0 vinst mot Crotone i 2016.
  • Milan har vunnit de fyra senaste matcherna mot Bologna på San Siro, det enda laget som Milan vunnit fler hemmamatcher mot i rad är Cagliari som Milan vunnit mot 15 gånger.
  • Milan har inte förlorat en match på 12 matcher nu, något som de inte åstadkommit sedan 2013 då de spelade 14 obesegrade matcher.
  • Bolognas Sansone har gjort mål mot Milan vid fyra olika tillfällen, det enda laget som han har lyckats göra det mot hela i Serie A.

Serie A: AC Milan – Bologna

Arena: San Siro

Avspark: Måndag 21/9-2020, klockan 20:45

TV: C-More stream

Domare: Federico La Penna

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen