Brahim Diaz: “Det kommer bli ett bra år för oss”

Brahims Rossoneri-äventyr har nu börjat och presenterades med en intervju på Milans officiella kanaler. 

– Mina första intryck är mycket positiva. Man kan verkligen se vilken sorts klubb Milan är. Det är ett privilegium för mig att spela för en sådan viktig klubb med en lika viktig historia. Detta framgår även ur hur fansen supportar klubben, som sagt är det en ära för mig.

Förra året värvades fransmannen Theo Hernandez på liknande sätt ifrån Real Madrid, man kan minst sagt säga att flytten var lyckad. Detta sa Brahim om sin före detta lagkamrat och laget:

– Jag har inte haft chansen att prata med Theo Hernandez ännu, men jag är säker på att så fort jag ansluter mig till laget i den första träningen så kommer han ge mig ett varmt välkomnande. Han vet själv hur jag känner nu och att jag också är i Italien nu. Jag tror att det kommer vara enkelt för mig att integrera mig med gruppen för att det är en otrolig grupp av spelare.

– Jag har jobbat med tränare som Guardiola och Zidane, som var min senaste tränare. Jag vet att båda två har spelat i Italien, Zidane har sagt mycket bra saker om Italien och Serie A. Han spelade mycket nära den här staden när han spelade här och han gillade det mycket.

– Jag har flera spelare som jag gillar, jag skulle inte kunna välja en. Spelare som kan täcka flera roller som kan göra skillnad: jag skulle inte kunna identifiera bara en spelare. Just nu tänker jag bara på mig själv och hur jag kan hjälpa laget. 

Diaz valde nummer 21 som sitt tröjnummer, numret vart tillgängligt efter att Ibra tog beslutet att gå tillbaka till nummer 11 som han spelade med under sin första stint med Milan. 

– Att ha numret som Ibrahimovic valde förra året är en ära för mig. Självklart kommer jag också ha ett stort tryck på mig, men jag är glad över det här valet för att han är en av Milans legender och i år kommer jag spela med den här tröjan med passion och framförallt vill jag spela bra fotboll och underhålla Rossoneri-fansen.

– De kommer uppskatta min vilja att kämpa, jag tror inte på att bara talang räcker. Jag hoppas att vi kommer få nyttja av mina löpningar på yttervingarna och i mittfältet. Allt är en fråga om balans, det kommer säkerligen bli ett bra år för oss.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer