Redaktionens spelar betyg: Milan – Cagliari

Omgång 38 och den absolut sista matchen för Milans del denna säsong slutar med en bekväm vinst. Det är riktigt tråkigt att säsongen tar slut när Milan spelat så otroligt bra efter Covid-19 uppehållet. Nedan hittar ni redaktionens spelar betyg.

 

Donnarumma – 7 Fick avsluta säsongen med stil. Blev aldrig prövad eller hotad på sin front.

Kjear7 Fin på fötterna, och visar att Milan gjort rätt med att köpa loss dansken. Gör en stabil och bekväm match igenom.

Gabbia – 6,5 Då kaptenen fortfarande är skadad gör sig Gabbia hörd som ersättare. Stabil med sin partner i mitten.

Calabria7 Fin fläkt på sin sida och utmanar i sin offensiv. Jobbar även bra hemåt ikväll.

Hernandez6,5 Ständigt hotfull på sin kant och gör det svårt för motståndarna att kliva förbi fransmannen.

Calhanoglu6 Verkade vara vilsen idag och inte alls i sitt esse som vi fått se honom i sina senaste matcher. Missar ett relativt öppet läge, dock klar godkänd insats.

Kessie6,5  Gör det svårt för motståndarna att ta sig förbi honom på mittfältet. Finns en del felpassningar och inte heller vad vi blivit vana vid.

Bennacer7,5 Vilka fötter fransmannen besitter, vilket spel och förståelse. Härlig att se på matchen igenom.

Castillejo7 Frisk fläkt på sin sida och löper som ett djur oavbrutet. Får med sig ett mål efter en piruett. Assisterar även Ibra till sitt mål. 

Leao7 Alltid lika farlig, tar grymma löpningar och fintar gärna så mycket som han kan. Hade varit ett sjukt snyggt mål om cykelsparken gått in.

Ibrahimovic7,5 Ibracadabra, 38 åringen visar att åldern inte har någon betydelse. Missar en straff men tar igen den fort. Redaktionens MOTM.

 

Avbytare & tränare:

 

Maldini – 5,5 Blev lite stillastående och ville verkligen visa upp sig. Hoppas på mer speltid i framtiden för att se vilka kvalitéer som finns.

Saelemaekers – 6  Sprang och försökte hitta sina medspelare för att öppna upp spel. Klart godkänd insats.

Bonaventura – 6 – Såg väldigt vilsen ut under sista omgången och stod ofta felpositionerad.

Brescianini –  6 Byts ut mot Bennacer och håller defensiven med bravur. Hoppas vi får se mer av honom. Klart godkänd insats.

Duarte – Spelade för lite för att bedömas.

 

Pioli – Har verkligen lyckats med laget. Grabbarna andas en helt annorlunda aura och spelar äntligen underhållande fotboll. Stor eloge till att ge ungdomarna speltid hade dock kunnat göra det när andra matcher varit spikade som vinst. 

 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer