Pioli: “Vi vill starta nästa säsong med samma hunger”

Igår kväll spelades den sista ligamatchen för säsongen, som slutade med en komfortabel 3-0 seger mot Cagliari på San Siro. Det innebär att Milan slutar på 66 poäng och en sjätteplats, som innebär kval till nästa säsongs Europa League-gruppspel. Sedan återstarten har man tagit 30 poäng av möjliga 36 i ligaspelet, och som belöning fick Stefano Pioli ett nytt kontrakt till 2022. På presskonferensen efter matchen gav Pioli sina tankar om säsongen. 

– Det är ett väldigt positivt poängantal (sedan återstarten), vi kan starta nästa säsong med den här mentaliteten, hungern och tron som vi har utvecklat. 

– Vi har gjort stora steg framåt sedan januari. Det var inte bara ankomsten av Zlatan Ibrahimovic, utan också Simon Kjaer som höjde kvalitén i truppen, och även att truppen arbetar tillsammans. Nu måste vi sammanfatta det vi har gjort och fokusera på att förbättras. Jag tror inte att vi kan vara glada om vi slutar sexa nästa säsong. 

– Vi behöver 22 spelare som är redo för startelvan, för att vi kan inte bara ha två spelare som kan spela på mittfältet, det måste finnas bra alternativ på bänken. 

Igår spelade också Giacomo Bonaventura sin sista match för de rödsvarta, man fick se bilder efter matchen där han satt på planen och grät.

– Jack var en väldigt viktig spelare, otroligt professionell, en hårt jobbande spelare och väldigt förtjust av Milan. Jag tackar honom för allt han har gjort. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer