Pioli: “Säkra på att Zlatan stannar”

Den 38-årige svenske anfallaren Zlatan Ibrahimovic kom till Milan i januari i sin återkomst till europeisk fotboll. Sedan ankomsten har svensken gjort elva mål och fem assist på 20 spelade matcher. Hans kontrakt sträcker sig till den sista augusti och nu uppges det vara nära en förlängning. I en intervju med La Repubblica berättar tränaren Stefano Pioli om Zlatans betydelse och att han är säker på att Ibra kommer stanna i klubben. 

– Under 2020 var det endast Atalanta som tog fler poäng. Vi förlorade endast derbyt, efter en fantastisk första halvlek.  

– Allt går inte smidigt under en säsong. Men han gör allt enkelt. Det är fel att titta på hans ålder, han är 100 procent professionell. Han har lärt de unga spelarna om allvar och konkurrenskraft på varenda träning.  

– Han är den första att komma till träningsplanen och den sista att lämna den. Det är väldigt starka signaler. Zlatan har stor respekt för rollerna. Han har ökat konkurrenskraften. 

– Vi är alla säkra på att han kommer stanna. 

Pioli avslutar intervjun med att även hylla målvakten Gianluigi Donnarumma. 

– Vid 21 års ålder, har han redan fått erfarenhet. De senaste matcherna har han varit kapten. Han är en av de tre eller fyra bästa målvakterna i världen. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen