Milans mercato hettar till: Det här är situationen inuti Casa Milan

Den här veckan börjar Milans mercato på riktigt. Milan kommer behöva göra flera förstärkningar för att ha en trupp med tillräckligt djup för att kunna tävla i Serie A, Coppa Italia och kvalet inför Europa League. I siktet är både mer etablerade profiler och yngre talanger, men innan Maldini och Massara kan göra några värvningar måste några spelare lämna plats för de nya värvningarna i ett mercato där tränaren Pioli kommer ha mycket inflytande.

Milans före detta tränare Marco Giampaolo har nu officiellt blivit Torinos tränare och vill förstärka sin trupp med några Rossonero-spelare som tidigare har tränat under honom. MilanNews rapporterar att Frederic Massara ska haft en middag med Torinos tekniska direktör Davide Vagnati ikväll för att klargöra detaljerna för flytten av Ricardo Rodriguez till Torino. Summan ligger på cirka 3 miljoner euro men Giampaolo är inte nöjd med bara Rodriguez utan ska också vilja ha Rade Krunic som förstärkning till Torinos mittfält förklarar Vito Angele. Utöver de två ryktade flyttarna har både Biglia och Bonaventura lämnat Milan då deras dåvarande kontrakt inte förnyades, Bonaventura spenderade sex säsonger i rött och svart och Biglia tre.

Med de positioner som kommer bli vakanta i truppen av de ryktade flyttarna ifrån klubben räknar Vito Angele med att Milan kommer göra 6-7 värvningar under den här sommaren. Mittfältet kommer få en omfattande förstärkning, en centerback kommer tillkomma och den högra flanken kommer förstärkas med en högerback och en högerytter som är högerfotad säger Pietro Bolzano. I mittfältet ska siktet ligga på att ta tillbaka Bakayoko enligt MilanNews Pietro Mazzara, något som anses som ett glatt återseende av både fransmannen och Milans-ledning. Fransmannen ska vara villig att offra en substantiv summa av sin lön för att Chelsea och Milan ska kommer överens om en värvning som kommer kosta Milan 20 miljoner euro. Hans lön hade legat på 3,5 miljoner euro och kan stiga till 4,5 med bonusar under hans andra stint med Milan. En liknande operation ses kunna hända mer ivorianen Aurier som spelar för Tottenham Hotspur och ska vara en av profilerna som ska vara lämpliga för högerbackspositionen där även han har uttryckt sin vilja till att flytta till Milan. Enligt Gianluca Di Marzio efterfrågar Tottenham också en summa på 20 miljoner euro och kontakter mellan den Londonbaserade-klubben och Maldini ska ha hållits förra veckan menar Fabrizio Romano. 

Säsongsstarten närmar sig för Milan och förhandlingarna med de efterfrågade spelarna intensifieras. Vilka namn som är på Maldinis och Piolis lista kommer komma fram under de kommande dagarna. Nu kan vi bara vänta och se hur förhandlingarna kommer utvecklas i ett mercato där Milan ryktas vara mycket aktiva. 

 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen