Maldini: “Zlatan är vår högsta prioritet”

Det har varit många spelare som har ryktats till Milan under sommaren. Än så länge har man värvat den franska högerbacken Pierre Kalulu och den svenska anfallaren Emil Roback. Man har även gjort lånevärvningarna från i januari av Simon Kjaer och Alexis Saelemaekers permanenta. På en presskonferens berättade den tekniska direktören Paolo Maldini hur klubben agerar på transfermarknaden. 

– Förra säsongen lade vi grunden för våra planer av Milan. Det här året kommer det vara mer riktade värvningar. Vi kommer kanske inte kunna göra några stora värvningar som förut. Jag vill inte vilseleda våra fans men vi är vaksamma om det kommer upp några möjligheter på marknaden.  

– Hur mycket förstärkning behöver det här laget? Det kanske bara behövs några små ändringar, men vi kommer göra allt vi kan för att förbättra truppen. Bakayoko? Det är en spelare som vi känner bra och värderar högt. Förhandlingarna pågår, han är ett av våra mål. 

Den svenska stjärnanfallaren Zlatan Ibrahimovic har ännu inte skrivit på ett nytt kontrakt med klubben, trots att det har rapporterats i ett flertal veckor att överenskommelsen är nära. Svensken var inte med när laget samlades igen på måndagen för att starta försäsongen men trots det är Maldini optimistisk till en fortsatt framtid för Ibra i klubben.  

– Vi arbetar hårt för att nå en överenskommelse. Vi vet att det inte är lång tid kvar innan säsongen börjar, så vi vill försöka ha det klart inom en snar framtid.  

– Plan B? Självklart har vi en, precis som vi även har en plan C och en plan D, men vår prioritet är Ibra. 

Den italienska målvakten Gianluigi Donnarumma är nu inne på det sista året på sitt kontrakt, något som Maldini tycker är ett problem. 

– Vi har nu kommit fram till hans sista år på sitt kontrakt och det är ett problem. Just nu är det rätta att bli klara med frågan om Ibra först, sen kan vi tänka på en förlängning för Gigio. Det finns förtroende, eftersom vi vet att han vill stanna och för att vi är redo att erbjuda honom det han förtjänar. Calhanoglu? Vi kommer träffa hans agent i början på september för att prata om en förlängning. 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer