Maldini: “Zlatan är en del i Milans framtid”

Maldini deltog i en intervju med Sky Sport Italia innan matchen på San Siro mot Cagliari. Han hintar om att Zlatan förlänger och om att Milan har ett intresse för Tottenhams högerback Serge Aurier. 

Efter att Milan tog in Pioli och Zlatan samt Kjaer så har spelet för de rödsvarta förbättras marginellt och spelare som Cahanoglu, Kessie och Rebic har blivit betydligt bättre under den nya ledningen, Maldinis egna åsikt om situationen i Milan.

 – Vi har byggt något speciellt under denna säsongen, nästa säsong ska vi försöka bygga på det. Zlatan kommer förhoppningsvis vara en del i detta, det är en tuff förhandling men vi kommer att försöka förlänga med honom. Vi har många unga spelare som kan utvecklas med hjälp från Zlatan. 

I matchen mot Sassuolo så blev Conti skadad återigen, högerbacks positionen har inte alls varit självklar och man har roterat mellan Conti och Calabria under säsongen. Detta har nu lett till att Milan letar efter en ny högerback. Tidigare har det varit mycket snack om spelare som Emerson och Dumfries men nu verkar Milan ha ställt in sig på Aurier från Tottenham. 

– Vi pratade med Auriers agent redan förra sommaren, det funkade tyvärr inte då, vi får se hur det nästkommande veckorna går. 

Maldinis uppfattning om hur hans nya roll har varit i Milan och även hur mycket press som sätts på spelarna när dem går ut med en Milan tröja på sig.

– När man tar en direktör roll så måste man lära sig att ha tålamod och att grunden av ens arbete är viktig för alla vill ha resultat direkt, speciellt här i en klubb som Milan. Att ha kvalite hjälper såklart för en spelare att prestera men Milan tröjan gör något med spelare, den sätter tyngd på ens axlar och gör ofta spelare nervösa. Att spela utan supportrar kanske har hjälpt unga spelare att spela bättre men jag är övertygad om att vi hade presterat så som vi gör nu med supportrar också. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen