Boban: “30-40 procent från att vara ett topplag”

Zvonimir Boban fick sparken från sin roll som fotbollschef den sjunde mars i år efter en tydlig spricka mellan honom och VD:n Ivan Gazidis. Nu, fem månader senare ger han sina tankar om Milans beslut att behålla Stefano Pioli, hur långt borta från ett topplag i Europa man är och om han ångrar kritiken som han gav till klubben, allt detta i en intervju med La Gazzetta dello Sport. 

– Stefano är en underbar person och en bra tränare. Vi pratade efter att han hade skrivit på kontraktet och jag var väldigt glad för honom. Självklart är jag nöjd, eftersom han har gjort ett fantastiskt jobb. Oavsett, så var Pioli vårt val under en tuff period och det känns bra att se hur mycket laget har utvecklats med honom. 

Klubbens direktör Paolo Maldini uppges nu också stanna, trots att det mesta lutade åt att han skulle lämna om Ralf Rangnick hade kommit till klubben.  

– Han borde stanna för tusen anledningar, men framför allt eftersom han har visat att han är en riktigt bra direktör. Vi hade inte så lång tid tillsammans, men så är livet. 

– Jag har verkligen njutit av att se på Milan, eftersom deras matcher har varit fantastiska. Som ett fan, så drömmer jag av att se Milan tillbaka i deras naturliga habitat, som är bland vinnare. För att komma dit, så måste de investera bra, men grunden är redan på plats. Jag tror att de är 30-40 procent från att vara ett topplag i Italien och Europa. 

Innan Boban fick sparken, kritiserade han både klubben och Ivan Gazidis hårt i en intervju med Gazzettan. Men han ångrar inte det han sa. 

– Absolut inte, jag skulle ha gjort allt igen. Jag skulle inte ha kunnat känna igen mig själv i spegeln om jag inte hade gjort det. Personligen, så är jag glad att många av de beslut vi tog som var ifrågasatta har visat sig vara rätt. Nu kan alla se att våra beslut, som togs under tusen svårigheter inte var förgäves och att vi har grunden för en riktig Milan-trupp. 

En annan spelare som med största säkerhet skulle ha lämnat om Rangnick blev ny tränare är Zlatan Ibrahimovic. Nu ser dock hans framtid allt mer positiv ut, med Milan-ögon. Han uppges vara nära att skriva på ett nytt kontrakt. 

– Efter förra sommaren, sa jag att vi behövde minst två erfarna spelare. Med Ibrahimovic och Simon Kjaer, och även explosionen av Rebic, har Milan blivit mycket mer mogna och fått mer självförtroende. Följaktligen, har nästan alla andra spelare blivit bättre. 

– Jag hade redan sagt i februari att vi borde förlänga Ibras kontrakt. Vi hade en gentlemans överenskommelse med honom, löftet var att om han inte var i form, så skulle han välja att sluta. Jag var säker på att det inte var några problem, eftersom Zlatan är fullt medveten om vad hans kropp klarar av. Låt oss bara säga att under den tiden, så kunde vi inte förlänga kontraktet… 

– Ibrahimovic är ett geni, en naturkraft och han gör fortfarande skillnad. Det är mycket viktigt att Zlatan stannar i Milan i minst ett år till. Hela laget blev bättre med honom i truppen. Kolla bara på Rafael Leao, en otrolig talang men han behövde en guide, och du kan inte få bättre än Zlatan. Därför borde vi alltid tacka och respektera Zlatan. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen