Bennacer: “Jag söker alltid Zlatan”

Igår uttalade Bennacer sig om hur det är att spela i Serie A, även hur Verratti och Thiago Alcantara har inspirerat honom till att spela på mittfältet. Bennacer avslöjar även hur han alltid tänker på att spela bollen till Zlatan.

Bennacer är 22 år gammal och värvades in från nedflyttade Empoli för ett år sedan. Han har presterat över förväntningarna under denna säsongen och har fungerat väldigt bra i ett tvåmanna mittfält tillsammans med Kessie. Bennacer har nu satt sina egna ord på situationen i Milan, han säger detta till The Athletic.

– Detta är mitt andra år som regista i Italien och jag tycker verkligen att jag har utvecklats, men jag kommer fortsätta att träna hårt, jag har i alla fall lärt mig mycket i Milan. Jag försöker efterlikna Marco Verratti och Thiago Alcantara, speciellt Thiago, han är väldigt bra enligt mig. Jag försöker ge bort bollen så sällan som möjligt, helst aldrig, för att göra det måste jag vara koncentrerad varje gång jag får bollen. Jag måste vara i mitt område,  jag måste läsa spelet och vara först in i alla situationer. Jag gör allt detta redan men jag måste bli ännu bättre på det. 

Bennacer säger även att Zlatan har hjälpt honom mycket och att han har märkt av att andra spelare också har höjt sig med hjälp utav Zlatans intåg i Januari. Ibrahimovic spelade 18 ligamatcher för Milan denna säsongen, han gjorde tio mål och fem assist på dessa 18 matcher. Bennacer uttalar sig om hur Zlatan är som person. 

– Han kräver alltid perfektion, man kan inte göra några misstag när Zlatan är på planen. Han gör oss alla till bättre spelare, så känner vi i laget i alla fall. När man har en sådan spelare på plan så letar man alltid efter honom, även om det finns bättre lösningar så vill jag passa Zlatan. Jag försöker få bollen till honom så han kan göra vad han vill, jag söker han mycket och det känns bra.  

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen