Pioli: “Vi var förberedda på uppgiften”.

Efter den oavgjorda drabbningen på San Paolo vidhåller Stefano Pioli att Milan visade att de var redo för den utmaning som var den senaste veckans spelschema. Vidare förklarar tränaren det defensiva uppträdandet vid kvitteringen och betonar att hans framtid är utom hans kontroll.

 

Efter den imponerande vändningen mot Juventus lyckades Milan återigen kämpa sig tillbaka från underläge mot Napoli, efter att Franck Kessie fastställt slutresultatet till 2–2 på en straff ordnad av Jack Bonaventura.

– Det var riktigt jobbigt, eftersom matchen kom direkt efter att vi mött Lazio och Juventus och därmed haft en riktigt tuff serie matcher mot de bästa lagen i Serie A. Men vi visade att vi var förberedda på uppgiften, säger Pioli till Sky Sports Italia.

– När man når resultat och står för starka insatser mot den här typen av motstånd höjer det självförtroendet påtagligt. Vi tog ledningen med ett fantastiskt mål och krigade oss tillbaka till en kvittering. En poäng är ett bra resultat.

Angående hur Zlatan Ibrahimovic reagerade på att bli utbytt strax efter Napolis ledningsmål hade Pioli följande att säga:

– Ibra var arg eftersom vi låg under. Vi hade precis släppt in ett mål och han förväntar sig alltid det bästa av såväl sig själv som sina lagkamrater.

Sedan återstarten av Serie A har Milan är Milan obesegrade. Detta beror enligt Pioli på att speluppehållet har renderat i en ökad samstämmighet inom laget.

– Det tar tid att få ett lag att jobba tillsammans på ett smidigt sätt och få alla att förstå vad deras roll i laget är. Innan hade vi inte tid att åstadkomma detta, men nu fick vi det med positiva resultat som följd. Nu är det inte mer än rätt att sätta ribban högre.

– Det är påfrestande att spela var tredje dag, efter slutsignalen mot Napoli var några spelare helt slut. Vi måste bara fortsätta kämpa. På onsdag behöver vi naturligtvis göra några ändringar i startelvan, eftersom ett par spelare som har hållit oss flytande måste få vila lite.

Laget fick utstå viss kritik för hur man försvarade vid kvitteringsmålet, där ett lågt stående Milan skymde Donnarumma i målet.

– Visst, det är riskabelt att försvara så djupt, men det är en medveten och beräknad risk vi tar, och detta är nog det första målet vi släpper in på det här sättet. Det finns risker med att försvara både djupt och högt, men vi borde varit mer vaksamma på att täcka upp den ytan där Di Lorenzo fanns.

I vanlig ordning tillfrågades Milantränaren hur han ser på Ralf Rangnicks ryktade intåg i klubben, och huruvida han upplever detta orättvist.

– Alla frågar mig om detta, men jag tänker inte på framtiden. Jag är i en stor klubb och tränar spelare som kämpar hårt och besluten kommer tas i augusti. Nu är det viktigare att fokusera på att avsluta säsongen starkt. Tre matcher i veckan är tufft för tränare också, så jag kan inte slösa energi på något som ärligt talat är bortom min påverkan. Jag föredrar att fokusera på det jag kan påverka: träna grabbarna och förbereda oss för matcherna, avslutar Pioli.

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen