Pioli: “Vi behöver ett klart tankesätt och precision”

Milan siktar på att avsluta säsongen på en femte plats för att direkt kvalificera sig till Europa League. Roma ligger fyra poäng över Milan och det räcker för Roma att vinna mot Torino för att neka Milan chansen att direkt kvalificera sig till EL. Piolis trupp ger inte upp och imorgon möter de Sampdoria, detta hade tränaren att säga inför matchen.

— Sampdoria är ett lag i god form, de har ett klart tankesätt nu när de har säkrat sin plats i ligan. Ranieri har gjort ett utmärkt arbete. De spelade bra mot Juve. Det kommer vara tufft, även ifrån ett taktiskt synsätt och vi kommer behöva klarhet och teknisk precision. Vi skapade mycket i den förra matchen men lyckades inte göra mål. Vi gav de för många chanser att anfalla oss på kontringen. 

Efter matchen mot ett målfarligt Atalanta som avslutade oavgjort sa tränaren följande.

— Vi är mycket nöjda över våran prestation, våra motståndare var på toppnivå men vi matchade de från start till slut. Vi spelade som ett lag, vi visade god energinivå och kompakthet. Nu måste vi ge allt i de två sista matcherna. 

Milan är ett lag som verkar helt återuppfött efter återupptagningen av Serie A. Detta är detaljerna som Pioli ger ut. 

— Mängden mål som vi gör är statistiken som har förändrats mest. Vi har ändrat våran uppställning, våran spelstil, våran övertygelse och vårat självförtroende. Vi måste försöka med att fortsätta och att avsluta säsongen på det bästa möjliga sättet. Jag ber mina spelare om ett sista ryck: smådetaljerna kommer göra skillnad och vi måste vara fullt fokuserade. Under nästa säsong kommer vi behöva bygga vidare på resultaten som vi åstadkommit.

Milan kämpar fortfarande om en femte plats för att minska mängden matcher som skulle tillkomma om de inte direkt kvalificerar sig till Europa League. 

— Vi tror fortfarande på att vi kan nå en femte plats: vi kommer behöva vinna så många poäng som möjligt. Det är inte bara upp till oss, utan vi måste ge allt för att vinna våra matcher. Ända ifrån starten på Marassi kommer vi behöva göra en god prestation. Att hamna på femte plats skulle göra skillnad, speciellt i september eftersom vi kommer ha många matcher ifrån början, även om det satta datumet för den första matchen hade varit detsamma. Vad som än händer, så kommer vi vara redo.

Ibra gjorde sin debut i rött och svart mot Sampdoria och hans återkomst har inte gått förgäves. 

— Ibrahimovic har erbjudit oss med flera nya möjligheter på planen, både fysiskt och tekniskt. Han tog med sig en viktig boost i formen av hans mentalitet och hans karaktär. Kjaer har varit mycket bra, han har varit en mycket viktig värvning och har hjälpt laget mycket enda sedan januari. Castillejo, Paqueta och Duarte mår också bättre nu. Samu hade några löprundor mot Atalanta och kommer vara med i truppen i morgon. Det är synd av vi saknar Romagnoli och Conti vilket betyder att vi har begränsade alternativ i försvaret.

Enligt italiensk media ryktas det om kontraktförnyelser för Ibrahimovic, Donnarumma och Calahanoglu, detta hade tränaren att säga om det.

— Klubben kommer ta hand om dessa situationer så snart som möjligt. Vi kommer träffas nästa vecka, just nu är vi fokuserade på ligan. Sen kommer vi att ha tid för att lösa laguppställningen inför nästa säsong. Vi alla står bakom Milan.

Det nya stället för nästa säsong presenterades officiellt för allmänheten tidigare idag. 

— Jag såg den igår. Den är väldigt, väldigt fin. Den representerar både klubbens och stadens historia och vi kommer ha på oss det under den sista matchen mot Cagliari. Jag hoppas att den leder oss till klubbens tidigare framgångar.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer